Krampachtig over seks

8 september 2014 | Overige, Persoonlijk | 6 reacties

seksNormaal gesproken zou ik nu een blog schrijven als antwoord op mijn #50books vraag van gisteren, maar ik kwam via het blog van Ellen Kluit een artikel tegen over hoe de jeugdzorg de fout in ging bij twee kinderen die doktertje aan het spelen waren. Kinderen spelen nou eenmaal doktertje. Grote mensen spelen ook doktertje, maar dat noemen we seks.

Ik vind dat er te krampachtig wordt gedaan over seks. Natuurlijk zijn er bepaalde grenzen die niet overschreden mogen worden, maar ik ben bang dat er straks helemaal geen intimiteit meer is als we zo doorgaan. Dat we kinderen verpesten door te doen alsof seks iets vies is.

Ik neem je mee in mijn toekomstvisioen

Over veertig, vijftig jaar, zijn we zo bang geworden voor fysieke aandacht, dat we allemaal in kleine kamertjes wonen, een soort blokkendozen. We wonen alleen. Een zoen uitwisselen is al verboden, want dat is lichamelijk contact. Seks is er alleen voor de voortplanting en wordt alleen onder toezicht goedgekeurd. De lichamelijke intimiteit is een zonde die bestraft wordt met de dood indien dit niet is aangevraagd. Iedereen mag maximaal één kind krijgen en die kinderen worden in afzondering opgevoed en onderwezen zonder contact met andere kinderen: stel je toch eens voor dat ze doktertje zouden gaan spelen.

Dames en heren: seks is lekker!

Maar dat wisten we allemaal al, anders zouden we het niet doen. Het normeren van seks is echter niet lekker. Kinderen moeten de mogelijkheid houden om te ontdekken. Ouders moeten daar toezicht op houden en het zelf oplossen zoals zij denken dat het goed is. Je kunt een kind van zes best uitleggen hoe het zit met de bloemetjes en de bijtjes: het haalt zijn schouders op en gaat verder spelen met haar poppen of autootjes.

Je kunt een vibrerende bezem uit de handel halen omdat moeders klagen over het feit dat hun dochters van twaalf op die bezem gaan zitten, je kunt echter ook in gesprek gaan met je kind over masturberen en uitleggen wat er gebeurt. In plaats van krampachtig te doen over seks en alles wat daarbij komt kijken, kunnen we ook in gesprek gaan en uitleggen dat seks lekker is en hoe je ermee om kunt gaan in je leven. En laten we alsjeblieft niet zo moeilijk doen over kinderen die ontdekken hoe hun lichaam in elkaar zit: een usb-poort en de bijbehorende stick. Of twee sticks, of twee poorten. Omdat die ook compatible kunnen zijn.

photo credit: Jim Linwood via photopin cc

Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest