Kunst ~ #WOT deel 24

14 juni 2018 | WOT | 4 reacties

Kunst ~ 1) Ars 2) Artistiek product 3) Artistieke uiting 4) Artistieke vaardigheid 5) Behendigheid 6) Bekwaamheid 7) Creatieve uiting 8) Foef 9) Frats 10) Handigheid 11) Imitatie 12) Kneep 13) Kunstgreep 14) Kunstje 15) Listige handeling 16) Malligheid 17) Manier om iets te verrichten 18) Namaak 19) Nep 20) Niet echt 21) Schone werken 22) Toer 23) Truc

Wat is kunst? Voor de een is het een mooi schilderij van een oude meester, voor de ander is het straatgraffiti. De laatste tijd kijk ik vaak naar Van onschatbare waarde. Ik zie daar mensen voorbij komen met de meest bizarre items.

Laatst was er een soort klok met vazen die nog best wel wat opleverde. Als ik het me goed herinnerde, was het een nog wel een paar duizend euro waard. Ik vond het nogal wat, want ik zou het zelf niet betalen. Ik vond het spuuglelijk. Maar dat is dus kunst. Ik zou er nog geen stuiver aan uitgeven, maar een van die handelaren kocht het object voor enkele duizenden euro’s.

Kunst of kitsch?

Anderhalve week geleden was ik in de Kunsthal. Ik bezocht de tentoonstelling over hyperrealisme. De foto bovenaan heb ik zelf gemaakt van een van de beelden. Ik vroeg aan mijn metgezellen welke beelden zij het mooiste vonden. Over het algemeen vonden de dames deze foto het mooist:
Dit vind ik kunst: hyperrealisme in de Kunsthal Rotterdam
Persoonlijk ging mijn smaak naar het beeld dat hier bovenaan de blogpost staat.

Maar deze vond ik ook prachtig.

Ik ga binnenkort nog een keer met mijn moeder. Benieuwd wat zij ervan vindt.

Wat vind jij kunst? Wat vind jij van kunst? Deel het door hieronder je reactie achter te laten.

Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Serienavigatie<< Slaap ~ #WOT deel 23Krak ~ #WOT deel 25 >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest