Leesbenodigdheden en #50books vraag 44

29 oktober 2017 | 50books 2017 | 5 reacties

Dit is deel 44 van 51 in de serie 50books 2017

Belofte maakt schuld. Ik had vorige week een review beloofd met winactie voor gisteren, maar het is er niet van gekomen. Een van mijn leesbenodigdheden was niet aanwezig, namelijk rust in mijn hoofd. Die had ik de afgelopen week totaal niet. Daarom kwam de review er niet, het lukte me niet om te lezen.


Gelukkig konden jullie aangeven wat je nodig had om te lezen en aangezien dat geen boekwerken zijn geworden, kon ik die wel lezen. Daar had ik net genoeg rust voor. Natuurlijk krijgen jullie ook weer een nieuwe vraag aan het einde van de samenvatting.

Jullie leesbenodigdheden

Uiteraard heeft iedereen een boek of ereader nodig om te lezen, maar zoals ik de rust in mijn hoofd nodig heb, zo hebben jullie wat andere dingen opgeschreven als leesbenodigdheden.

Niek heeft bijvoorbeeld om zin nodig om te lezen: als ze moet lezen van zichzelf, maar eigenlijk iets anders wil doen, dan lukt het haar niet. Het lezen gaat dan erg moeizaam. En verder heeft zij ook een leeg hoofd nodig. Als het te druk is in haar hoofd, dan heeft Niek niet de mogelijkheid om haar leeservaring te verwerken. En dan moet het boek nog iets anders doen. Dat lees je op haar blog.

Chantal heeft een zeer overzichtelijk verhaal gemaakt van wat zij nodig heeft om te lezen. Zij heeft drie dingen nodig: een plek, iets te drinken en natuurlijk een boek. Maar wat doet Chantal om een echt slecht boek te verwerken? Dat lees je op haar blog, en feliciteer haar dan ook met haar diploma. Die heeft ze deze week namelijk gehaald. Gefeliciteerd, Chantal!

Ali schreef gelukkig ook weer mee. Ze begint met een beschrijving van haar gemiddelde zaterdag. En daarmee illustreert zij wat haar leesbenodigdheden zijn: rust en tijd. Het is ook goed als haar telefoon aan de oplader ligt. Wat dat met lezen te maken heeft, lees je op Ali’s blog.

Samenvattend heeft iedereen dus in ieder geval rust nodig, om zich heen en in het hoofd.

#50books vraag 44

Als ik dan eindelijk Idaho van Emily Ruskovich heb uitgelezen, waar ik wel al in bezig ben, dan staat er voor mij alweer een nieuw boek op de planning. Op mijn ereader staat een aantal boeken dat ik wil lezen, zoals de bundel van Carmiggelt, Tussen mal en dwaas; Klein beginnen en De reddende engel en Weerwater van Renate Dorrestein. Verder heb ik nog de trilogie Helse creaties staan van Cassandra Clare en ligt ook De goede dochter van Karin Slaughter nog te wachten en ga zo maar door. Genoeg te lezen dus en dat komt goed uit, want ik moet er nog dertien om mijn Goodreads uitdaging te halen. Ik loop er acht achter op mijn uitdaging.

En dat brengt mij tot de volgende vraag:

Welk boek ga je lezen na het boek dat je nu leest?

Ik ben echt benieuwd naar jullie volgende boek!

O en dit heb ik afgekeken van Lalagè: welk boek vind jij dat ik als volgende moet gaan lezen?

  1. Weerwater van Renate Dorrestein
  2. De bundel van Carmiggelt
  3. De goede dochter van Karin Slaughter
  4. Fantastic beasts and where to find them van J.K. Rowling

Lalagè heeft zo’n mooie poll, maar als je gewoon de titel in de reacties achterlaat (en als je meedoet met de #50books ook je link) dan weet ik een beetje waar jullie interesses liggen.

Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat een link naar je eigen blog achter in de reacties onder dit blog of reageer hieronder. Zo kan iedereen lezen wat jij ervan vindt. Hier vind je alle vragen van 2017.

In 2016 was Hendrik-Jan de Wit de gastheer van de serie #50books. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door initiatiefnemer Peter Pellenaars. Zelf nam ik in 2014 de honneurs waar.

PS: aan het einde van het jaar wil ik het stokje weer overdragen. Als jij het leuk vindt om vragen over boeken te stellen, dan kun je dat hier aangeven of neem contact op.

Plaatje: Aliis Sinisalu

Serienavigatie<< De planning en #50books vraag 43Je volgende boek en #50books vraag 45 >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest