Leuk ~ #WOT deel 36

6 september 2018 | WOT | 3 reacties

Dit is deel 36 van 52 in de serie WOT 2018

Leuk ~1) Aangenaam 2) Aantrekkelijk 3) Aardig 4) Aimabel 5) Allerliefst 6) Amusant 7) Behaaglijk 8) Bekoorlijk 9) Best 10) Betrouwbaar 11) Charmant 12) Cool 13) Degelijk 14) Dolletjes 15) Doodleuk 16) Echt 17) Emmes 18) Enig 19) Fideel 20) Fijn 21) Flegmatiek 22) Gaaf 23) Geestig 24) Geinig 25) Genoeglijk 26) Gezellig 27) Goed 28) Grappig 29) Humoristisch

Het feit dat de betekenissen van het woord ‘leuk’ hierboven bij nummer 29 nog pas bij de H is, geeft al aan hoeveel mogelijkheden je hebt met het woord. En dat stoort me een beetje. Alles is leuk. Vroeger verbood ik mijn leerlingen om het woord ‘leuk’ te gebruiken als ze over boeken spraken. Ik wilde dat ze andere zogenaamde beoordelingswoorden gebruikten. Alleen maar leuk, nee, daar kon ik niets mee.

Een boek is niet alleen maar ‘leuk’

Of niet leuk. Het is spannend, interessant, ontroerend, dramatisch, humoristisch, amusant, prettig leesbaar, gemoedelijk, vermakelijk, lachwekkend, sympathiek… En ga zo maar door. Het woord zegt gewoon eigenlijk niets meer over het besprokene. Het is een nietszeggende kwalificatie van een zelfstandig naamwoord.

Ik zou er dan ook graag voor willen pleiten om het woordje te verbannen. Laten we gewoon weer echte woorden gaan gebruiken om onze mening weer een beetje meer cachet te geven.

Wat vind jij? Moeten we gewoon weer echte kwaliteitswoorden gaan gebruiken? Of vind jij ook alles ‘leuk’? Tijd voor een prikkelend, interessant blog waarmee je mensen een vermakelijk aantal minuten bezig kunt houden. Of blijf je hangen in nietszeggendheid (ik probeer jullie een beetje te prikkelen)? Ik ben heel benieuwd naar jullie mening over dit leuke woord. Laat je reactie achter onder dit blog of schrijf een leuke blogpost, maak een leuke vlog of reageer op een leuke manier. Ik ben benieuwd wat jij van dit woord kunt maken!

Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Serienavigatie<< Uitdaging ~ #WOT deel 35Motivatie ~ #WOT deel 37 >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest