fbpx

“Martha, heb jij ook nog wel leuke dingen in je leven?”

Mijn playmobil

Deze vraag werd mij gesteld op een verjaardag waar ik zaterdag was. “Ja natuurlijk heb ik leuke dingen, het is alleen zo dat de vervelende dingen soms een beetje overheersen.” Terug naar huis zat ik te denken over de vraag. Potverdorie wat was die vraag raak zeg! Nu, een weekendje erover geslapen en op maandag dus een wat langer antwoord.

Leuke dingen in mijn leven

  1. Met stip op de eerste plaats: mijn drie nichtjes! Wat een heerlijke meisjes zijn dat. Ze zijn inmiddels 5, 3 en 2 maanden oud, maar zo lekker vrolijk. En ze vinden het altijd leuk om mij te zien. “Tante Martha, heb je je iPad bij je?” Of ze vinden mijn iPad leuker. Daar ben ik nog niet helemaal achter. Overigens valt mijn familietje ook onder de leuke dingen in mijn leven.
  2. Karate. Heerlijk trainen, nieuwe dingen leren, schaven aan oude dingen. Karate is mijn lust en mijn leven. Ik kan nooit meer zonder. Toch moet ik het straks 6 weken missen, maar ik heb het ervoor over. Ik kan straks nog meer dingen doen dan nu.
  3. Bloggen en #blogpraat. Ook heel leuke dingen om te doen. Ook het bloggen en de online en in real life contacten die ik daarmee heb opgedaan, vind ik leuk. Ik vind het jammer dat ik op 2 oktober niet bij de #blogpraat tweetup kan zijn, maar dat is anderhalve week na  mijn operatie en nog te vroeg om de reis naar Almere te ondernemen.
  4. Mijn creabea hobby’s: ik ben tegenwoordig aan het haken, kaarten maken, fotograferen leren en een beetje tekenen met pastelkrijt. Dat is erg leuk om te doen. Ik haak bloemetjes en een telefoonhoesje, ik heb alleen nog wat moeite met de grannysquare. Maar dat komt wel.
    En fotograferen van Playmobil. Erg leuk. Scherptediepte, focus, diafragma, sluitertijd. Dat alles gecombineerd met Playmobil is superleuk.
  5. Lezen! Nog steeds favoriet. Getuige mijn deelname aan de #50books vragen van Peter. En Flow Magazine natuurlijk. Heerlijk lezen over mindfulness en andere zaken die je leven verrijken.
  6. Vrienden. Ik zie ze  niet veel, maar ze zijn wel in mijn gedachten en ik volg ze op Facebook.
Zelf gehaakt

Dit zijn de leuke dingen in mijn leven. Hier kan ik me mee vermaken de hele dag. Nu nog leren om die leuke dingen te laten overheersen.

Pin It on Pinterest