fbpx

Het Instituut voor Nederlandse Lexicologie (INL) organiseerde dit jaar voor de derde keer de Weg met dat woord verkiezing. Het instituut doet dit sinds 2013. Ook dit jaar is de loser van het jaar gekozen.

De loser van het jaar is…

*tromgeroffel*

‘me’ als in ‘me vader’. Ik schreef al eerder: ‘me’ is geen bezittelijk voornaamwoord. En een groot deel van taalminnend Nederland heeft ook een hekel aan de opmars van dit woord als het bezittelijk wordt gebruikt. Maar liefst 30% van de 25.000 stemmers koos voor dit woord.

Het was voor de derde keer dat deze verkiezing werd gehouden. In 2013 moest ‘kids’ het onderspit delven, in 2014 was het ‘oudjes’ dat echt niet meer kon.

Goede tweede was het woord ‘diervriendelijk vlees’ met 20% van de stemmen. Dit woord wordt gebruikt voor vlees dat het keurmerk Beter leven heeft gekregen.

Op de derde plaats is geëindigd ‘plezierjacht’. Hiermee wordt niet het bootje bedoeld, maar het

Kijk voor de volledige uitslag op de website.

geen smoesjes meer, inspiratie vind je overal, teksten openen

Schrijf je in voor de wekelijkse inspiratiemail

Iedere week krijg je een mail met een schrijfopdracht die je inspiratie geeft om een kort verhaal te schrijven. Dit kun je dan publiceren op je blog, of lekker voor jezelf houden. Af en toe zal ik ook informatie sturen over schrijfcursussen en andere tekstgerelateerde zaken.

Je bent succesvol ingeschreven!