fbpx

Mijn favoriete leraar was meneer Fens. Niet die van de hagelslag, anders had hij wel op een palmstrand in de zon gezeten, zo begon hij altijd zijn eerste les. Hij was geschiedenisleraar. Het was mijn favoriete vak op school.

Fens kon mooie verhalen vertellen en dat heb ik van hem geleerd. Toen ik nog als docent Nederlands werkte, wist ik mijn leerlingen te boeien met verhalen. Alleen dan waren zij stil. Het mooiste wat ik me van meneer Fens herinnerde was zijn verhaal over de oude Egyptenaren.

Om ons duidelijk te maken hoe de oude Egyptenaren hun doden afbeeldden en waarom, klom hij op zijn bureau en deed voor hoe dat gebeurde: hoofd opzij vanwege de neus, vingers gespreid en benen wijd. De geest kon zien dat het echt was. Precies op dat moment komt de conciërge binnen voor de absentiebriefjes. Teun vertrok geen spier: hij had het vaker gezien.

Serienavigatie<< Waarin ik geloofde als kind – 100 blogs – dag 18De laatste keer voor het eerst – 100 blogs – dag 20 >>

Pin It on Pinterest