fbpx

Wat is je favoriete schoolvak? Nanneke en ik kennen elkaar sinds januari, maar ik denk dat zij wel een idee heeft van wat mijn favoriete schoolvak was: gymnastiek! Nee hoor, het was natuurlijk Nederlands. Ik heb het zelfs gestudeerd. En nu heb ik mijn beroep ervan gemaakt.

Lezen was altijd al belangrijk voor me. Het was mijn vlucht, mijn ontsnappingsmodel uit een wereld die ik verschrikkelijk vond: school. School was mijn persoonlijke oorlogsgebied. Ik had al mijn survival skills nodig om te overleven en heelhuids het einde van mijn rooster te halen.

Het lezen leidde tot schrijven en het schrijven leidde tot mijn werk, nee, mijn opdracht. Schrijven over de pijn, over de impact van mijn kleine oorlog. En natuurlijk over hoe ik die oorlog gewonnen heb. Want ik ben er nog. Ik sta weer recht overeind. Ik overleef niet meer, ik leef weer mijn leven zoals ik het wil.

unsplash-logoStijn Hanegraaf

Serienavigatie<< De aanmoedigers – 100 blogs – dag 6Waar ben je bang voor? – 100 blogs – dag 9 >>
geen smoesjes meer, inspiratie vind je overal, teksten openen

Schrijf je in voor de wekelijkse inspiratiemail

Iedere week krijg je een mail met een schrijfopdracht die je inspiratie geeft om een kort verhaal te schrijven. Dit kun je dan publiceren op je blog, of lekker voor jezelf houden. Af en toe zal ik ook informatie sturen over schrijfcursussen en andere tekstgerelateerde zaken.

Je bent succesvol ingeschreven!