fbpx

Als Nanneke vraagt naar mijn favoriete woord, dan schieten mij als neerlandica meteen verschillende opties door het hoofd. Dat gaat van ‘antoniem’ tot ‘zephyr’. Maar ook van ‘zee’ tot amaryllis’.

Ga ik voor een mooi en moeilijk woord zoals oxymoron of kies ik een woord dat gevoel oproept zoals liefde? Moet een woord moeilijk zijn om mooi te zijn of mag het ook een stopwoordje zijn?

Als ik een mooi woord mag kiezen dan ga ik voor een woord als onomatopee. Omdat het zo’n mooi ritme heeft: O-no-MA-to-PEE. Het danst bijna in je mond.

Als ik voor een simpel woord ga waar gevoel aan zit, dan ga ik toch voor het woord dat alles omvat wat mooi en goed is in deze wereld. De oervorm van alles wat ooit is ontstaan en het woord dat voor mij het allermeest betekenis heeft. Een woord dat onvoorwaardelijke liefde belichaamt. Dat is: moeder.

Serienavigatie<< Kansen grijpen – 100 blogs – dag 16Waarin ik geloofde als kind – 100 blogs – dag 18 >>
geen smoesjes meer, inspiratie vind je overal, teksten openen

Schrijf je in voor de wekelijkse inspiratiemail

Iedere week krijg je een mail met een schrijfopdracht die je inspiratie geeft om een kort verhaal te schrijven. Dit kun je dan publiceren op je blog, of lekker voor jezelf houden. Af en toe zal ik ook informatie sturen over schrijfcursussen en andere tekstgerelateerde zaken.

Je bent succesvol ingeschreven!