Mijn plaat, jouw plaat deel 2

13 maart 2013 | Overige, Persoonlijk | 2 reacties

Ik vond het zo leuk om muziek uit te kiezen de vorige keer dat ik het deed, dat ik gewoon nog een keer muziek ga uitkiezen. Wel andere vragen dan de vorige keer natuurlijk, we gaan niet twee keer hetzelfde doen.

1. Een liedje dat je haat

Er zijn veel liedjes die ik echt niet leuk vind. De ergste vind ik oorwurmen. Liedjes die in je hoofd blijven hangen en waar je de eerste dagen niet meer van af komt. Dat liedje is voor mij Eternal flame van The Bangles.

2. Een liedje dat je aan een plek doet denken

Brussel. Ik was in die mooie stad tijdens mijn studie, een soort uitje. Ik heb daar fijne gevoelens aan over gehouden.

3. Een liedje dat je aan een bepaald evenement doet denken

Jaren geleden was ik bij het Beach concert in Scheveningen. Het was prachtig weer, veel zon, maar ik had mijn zonnebrandcreme bij me. Ik was bewapend tegen verbranden. Ieder half uur smeerde ik de creme, maar helaas, aan het einde van de dag was ik toch verbrand. Maar wat heb ik genoten van het optreden van Kane en Bon Jovi

4. Een liedje waar je alle woorden van kent

Meestal kom je niet veel verder dan lalala en domtiedompom. Maar van een aantal nummers ken ik dus echt de tekst. Kan ik letterlijk meezingen. Daarvan vind ik deze het leukst.

http://www.youtube.com/watch?v=Yzwx4VvykNg&width=500&height=350

5. Een liedje waar je op kunt dansen

Dansen doe ik soms nog wel, maar niet veel. Een liedje waar ik vroeger op schoolfeesten nog wel op danste was van Meatloaf. En dan vooral keihard meebrullen tijdens het dansen!

6. Een liedje waarvan je in slaap valt

Song from a secret garden. Een heerlijk nummer om op te mediteren en weg te dromen. Niet in de auto luisteren als je na een lange dag werken naar huis rijdt. Dan doezel je echt weg.

7. Een liedje van je favoriete band

Ik heb niet echt een favoriete band. Vroeger (o the shame) was ik wel erg fan van de Take That en daarvoor nog New Kids on the Block. Ook Five vond ik erg leuk. Toen. Van de huidige bands ben ik niet zo op de hoogte. Dus dan maar Five.

8. Jouw Guilty Pleasure

Twijfel tussen Milow’s Ayo Technology en Prince’s Get off. Alletwee dan maar. Luister naar de tekst van de eerste en kijk naar de clip van de tweede. Hot.

http://www.youtube.com/watch?v=byFlaDWngns&width=500&height=350

9. Een liedje dat je vaak op de radio hoort

Ik luister veel naar Radio Veronica. Heerlijk golden oldies uit de jaren 80 en 90. Inmiddels draaien ze ook nummers uit het vorige decennium, omgedoopt naar the zero’s. Een liedje dat ik daar vaak hoor is van Robert Cray Right next door (because of me)

10. Een liedje dat je laat lachen

Prachtig liedje van Van der Laan en Woe uit de oudejaarsconference van 2010 Gedoog hoop en liefde. Het liedje heet Griekenland.

Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest