Mijn plaat, jouw plaat

1 maart 2013 | Overige, Persoonlijk | 4 reacties

 

Van de week zag ik een lijstje voorbijkomen met tien vragen over je muziekkeuze. Hoewel ik sommige vragen erg moeilijk ga vinden om te beantwoorden (ik heb er nog nooit over nagedacht), ga ik het toch proberen.

1. Je favoriete liedje

Ik heb altijd verschillende favoriete liedjes. Het ligt er een beetje aan hoe mijn pet staat en hoe de wind waait. Op dit moment is een liedje waar ik de radio harder voor zet het liedje van Gotye – Somebody that I used to know. De clip vind ik bijzonder kunstzinnig: voor mij verbeeldt hij het loskomen van een verstikkende man of relatie, omdat zij ‘ontschilderd’ wordt.

2. Een liedje waar je blij van wordt

There’s a hole in the bucket, uitgevoerd door Harry Belafonte en Odetta Holmes. De grap van dit liedje is dat het een stapelliedje is. Een lied dat voortborduurt op eerder gezongen teksten binnen datzelfde lied en aan het einde is de cirkel vierkant.

http://youtu.be/ElLpKewnxp4

3. Een liedje waar je bedroefd van wordt

Een liedje waarbij de tranen me in mijn ogen springen is een nummer van Jacques Brel, maar vertolkt door de sterke en soms breekbare stem van Wende Snijders:

http://www.youtube.com/watch?v=iEwR1oZRdKc

4. Een liedje dat je aan iemand doet denken

Een vriendinnetje van mij gaf vroeger Body Attack in Delft. Eén van de liedjes die zij dan draaide was E van Drunkenmunky. Een lekker oppeppend nummer waar ik helemaal vrolijk van werd en wat me nu altijd aan haar doet denken. De clip had ik er overigens nog nooit bij gezien, excuus. Hoewel ik er wel enorm melig van wordt!

5. Een liedje waarvan niemand verwacht dat jij hem leuk vindt

De meeste mensen zullen het niet geloven, maar ik ben een enorme fan van Prince. Al sinds mijn twaalfde. Het is niet zo dat ik alles van hem heb. Vooral zijn vroegere werk vind ik mooi. Anderhalf jaar geleden ben ik naar een concert van hem geweest. Hij danst nog steeds best aardig, maar hij is wel eh… laten we het excentriek (lees: mopperende oude opa) noemen.

http://www.youtube.com/watch?v=ysr0_OOOMAg

6. Een liedje dat jou omschrijft

Altijd dromend van betere tijden, daar kan maar één liedje bijpassen: Atlantis van Kommil Foo

7. Een liedje waar je naar luistert als je gelukkig bent

Ook hier zijn weer verschillende liedjes mogelijk, maar als ik dan moet kiezen, dan kies ik toch voor Maroon 5 en Christina Aguilera met Moves like Jagger

8. Een liedje waar je naar luistert als je in de put zit

My beautiful goodbye van Amanda Marshall is een van de mooiste nummers om te luisteren als je down bent.

9. Een liedje dat je op je begrafenis wilt laten spelen

Dit is een lastige, maar ik heb hem al wel bedacht. Hoewel ik pas 35 ben en gelukkig niet meer uit het leven wil stappen, vind ik toch dat ik als alleenstaande erover moet nadenken. En dan komt dit nummer in mij op: De Moonlight Sonate gespeeld door Vladimir Horowitz

En als exit wil ik graag van Saint-Saëns Le cygne, gespeeld door Yo Yo Ma:

10. Een liedje waardoor jij je schuldig voelt

Schuldig omdat ik er niet goed mee kan omgaan. Ik heb het echt moeilijk met mensen met een verstandelijke beperking. Frekie gezongen door Joost Prinsen herinnert me daaraan en laat me mij schuldig voelen.

Dit is een initiatief van Steven Gort, die op zondagochtend 08.00 uur altijd zijn popmeditatie via twitter tot ons laat komen.

 

Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest