fbpx

Moeten ~ 1) Behoeven 2) Behoren 3) Believen 4) Blieven 5) De plicht hebben 6) Dienen 7) Dioenen 8) Dwang 9) Gedwongen worden 10) Gedwongen zijn 11) Hoeven 12) Horen 13) Hulpwerkwoord 14) Lusten 15) Moet 16) Motten 17) Nodig zijn 18) Noodzakelijk 19) Noodzakelijk zijn 20) Noodzaken 21) Onvermijdelijk zijn 22) Verlangen 23) Verplicht 24) Verplicht zijn


Sinds dinsdag zit er een kopieerbeveiliging op mijn website. “Niets van deze uitgave mag verveelvoudigd worden, zonder toestemming van de maker.” ©. Alle rechten voorbehouden. Blijf met je rechtermuisknop van mijn teksten af!

Sinds ik mijn cursus online aan het zetten ben en nu ook maar liefst 30 deelnemers in mijn cursus heb, wil ik voor de zekerheid toch wat maatregelen nemen. Voor degenen die bij de WOT altijd mijn woord plus betekenissen overnemen: ik heb nu een linkje gemaakt naar waar ik het vandaan haal, zodat jullie het daarvandaan kunnen halen.

Maar jullie moeten natuurlijk niets, hoor

Ik heb een hekel aan het woord moeten. “Jij moet…” en meestal betekent het dat ik een puist geld moet uitgeven of iets anders moet doen waar ik helemaal geen zin in heb. Het is een van mijn allergiewoorden en ik krijg al uitslag als iemand een zin daarmee begint. Meestal ga ik dan flink in de weerstand: “Ik moet helemaal niets, ik wil het allicht overwegen.” Maar moeten… Brrrr. Jeuk. Weerstand. Allergie. Uitslag.

Misschien is het kinderachtig dat ik me zo recalcitrant opstel, maar ik vind niet dat iemand mij kan vertellen wat ik moet. Ik ben oud en wijs genoeg om in zeven sloten tegelijk te lopen. Dus laat mij dat dan ook maar doen.

Hoe sta jij tegenover moeten? Moet jij ook zoveel? Of doe je lekker je eigen ding en laat je het verder voor wat het is? Kortom, jullie moeten verplicht meeschrijven met de WOT. Maar het hoeft natuurlijk niet.

Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Serienavigatie<< Kapot ~ #WOT deel 26Passie ~ #WOT deel 28 >>

Pin It on Pinterest