fbpx

De laatste tijd heb ik wat mooie blogs gelezen die ik graag wil delen met jullie.

Als eerste een blog van een jaar geleden van Cindy Stegink over Jan. Een mooi blog over iemand die als zoon van een foute man zijn hele leven probeert de schande te verbergen.

Jan en zijn vrouw hebben alles vernietigd. Al het bewijs moest verdwijnen. Ze willen geen enkel aandenken aan deze mensen.

Een ander blog is dat van Caja Artemis. Zij schreef een prachtig gedicht over herdenken in het kader van #WOT. #WOT (write on thursday) is een wekelijkse schrijfopdracht die je kunt doen waarbij je een blog schrijft rond een woord dat verschijnt op de site van Irene van Putten: iblogbuddy.nl

Terwijl bijna niemand nog weet
Hoe bloembollen smaken

Ook Carel schrijft over herdenken. Hij vraagt zich af hoe een volksmenner zover heeft kunnen komen dat miljoenen mensen hem gingen volgen.

Ik sta liever stil bij hoe het zover heeft moeten komen. Hoe een volksmenner in staat is een hele natie te mobiliseren om ten strijde te trekken tegen vermeend kwaad.

Alweer een tijdje geleden, maar ook een blog van Elja Daae over het wonder dat iPhone heet, vond ik erg mooi. Ze schrijft over hoe zij haar iPhone gebruikt. Zelfs van het alledaagse maakt ze iets onalledaags door erover te bloggen.

Als je me 10 jaar geleden had verteld dat ik zo’n klein minicomputertje had waar ik ook nog foto’s mee kon nemen en al mijn muziek op kon zetten én muziek mee kon kopen had ik je nooit geloofd.

Mary Sjabbens schrijft een blog over een vrouw die een belangrijke beslissing maakt. Prachtig hoe Mary die beslissing heeft verwoord.

Ze voelt zich zo vernederd, zo gebruikt. Ze voelt zich een gebruiksvoorwerp. Alleen jammer dat ze nog niet is weggegooid.

Het laatste blog dat ik met jullie wil delen is een gedicht van Hendrik Jan. Hij schrijft gedichten bij zijn foto’s van wolkenluchten. Deze is over de volle maan, een #WOT-woord van twee weken geleden.

De maan is een
vol bolletje
maakt de bloesem
nog witter licht

Ik hoop dat jullie net zo’n aangename ervaring hebben bij het lezen als ik dat had :).

Pin It on Pinterest