fbpx

nachtgedachtenIk las vandaag het spreekwoord met wortel en tak uitroeien. Waarom zou je moeite doen om de takken uit te roeien, als je bij de wortels begint? Het kost minder tijd om alleen de wortels uit te roeien.

Als je eerst de takken uitroeit, groeien ze gewoon weer terug. Dus dat is onbegonnen en zinloos werk. Een Sisyphusarbeid.

Kun je maar beter de wortels aanpakken. Die zijn wel wat lastiger, maar als je die uitroeit, dan ben je er ook in een keer van af.

Hetzelfde geldt eigenlijk voor slangen: hak de kop eraf en het beest overleeft het niet. Maar een stukje staart kan hij vast wel missen.

Onder de noemer nachtgedachten deel ik (rare) kronkels uit mijn hoofd, dingen waar ik over nadenk en andere dingen die ik tegenkom.

SerienavigatieNachtgedachten #2: Wat is een blogger? >>
geen smoesjes meer, inspiratie vind je overal, teksten openen

Schrijf je in voor de wekelijkse inspiratiemail

Iedere week krijg je een mail met een schrijfopdracht die je inspiratie geeft om een kort verhaal te schrijven. Dit kun je dan publiceren op je blog, of lekker voor jezelf houden. Af en toe zal ik ook informatie sturen over schrijfcursussen en andere tekstgerelateerde zaken.

Je bent succesvol ingeschreven!