Nachtgedachten #2: Wat is een blogger?

10 februari 2016 | Bloggen, Overige | 4 reacties

Dit is deel 2 van 2 in de serie Nachtgedachten

blog on! Wat is een blogger?

Foto van Elja

Wat is een blogger? Deze filosofische discussie had ik met Raymond Snijders van Vakblog. Het was niet echt een discussie, want we waren min of meer dezelfde mening toegedaan. Raymond zei het heel mooi:

Blogger is voor mij een auteur/schrijver van teksten waarbij het medium een blog is. En het medium per definitie ondergeschikt is aan het schrijverschap. Terwijl dat medium dus heel veel mogelijkheden geeft voor interactie met de lezer.

Veel mensen zijn tegenwoordig bezig met de vraag: “Hoe kan ik geld verdienen of bekendheid genereren met mijn blog, zonder al te veel moeite te hoeven doen?”

Wat is een blogger volgens mij?

Een blogger is iemand die kennis deelt via zijn website. Dit kan van alles zijn: levenslessen, een online dagboek, iets interessants over het vakgebied van de schrijver. Zoals Raymond doet over ebooks, Calibre (een programma waarmee je ebooks kunt ordenen) en andere zaken rondom het bibliotheekvak. Zoals Elja over bloggen in het algemeen. Zoals Petra over WordPress en websites. Zoals ik over de Nederlandse taal.

Ik vind kennis delen een van de belangrijkste onderdelen van mijn blog. Of, zoals een oud-collega van mij altijd zei: “You have to educate them.”

Als je mensen niets leert, dan worden ze ook niet beter. En daarom schrijf ik dus: om kennis over te dragen, om mensen dingen te leren en dat doe ik via mijn blog. Niet voor mijn bekendheid, niet omdat ik met mijn blog geld wil verdienen, maar omdat ik vind dat kennis delen het hoogste goed is.

Wat is een blogger? Een blogger deelt kennis, onderwijst, schrijft omdat het schrijven in zijn of haar bloed zit en gebruikt daarbij dus het blog als middel. Niet als doel.

Onder de noemer nachtgedachten deel ik (rare) kronkels uit mijn hoofd, dingen waar ik over nadenk en andere dingen die ik tegenkom.

Serienavigatie<< Nachtgedachten #1
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest