fbpx

Sommige websites draaien muziek op de achtergrond. Sommige websites maken geluid zodra je ergens op klikt. Soms heb je zoveel tabbladen openstaan, dat je niet weet waar de herrie vandaan komt.

Als ik een website bezoek waar geluid onderdeel vanuit maakt, dan ben ik al heel snel weer weg. Ik vind websites met geluid verschrikkelijk. Dat komt omdat ik vaak op de achtergrond zelf mijn eigen muziek heb aanstaan. Dat is muziek waar ik voor gekozen heb, die wil ik horen. Niet de muziek van de maker van de website. Het ergste is vaak de muziek achter sites met horoscopen en dergelijke. Vroeger ging ik daar nog wel eens naar toe, nu niet meer. 

Dan zijn er ook nog de websites die geluid maken als je ergens op klikt. En meestal zijn dat niet de leukste geluiden. Zo gebruikt De wereld van de Nederlandse taal het geluid van een vertrekkende trein als je ergens op klikt. In het begin is het wel aardig, maar als je er vaker komt dan wordt het gewoon strontvervelend. Ik bezoek deze site ook niet meer, ook vanwege de flash-intro, die je gelukkig kunt skippen.

Al met al vind ik geluid aan je website toevoegen en hele grote afknapper en een reden om de website niet meer te bezoeken.

Ik heb gezegd 😉

photo credit: TangYauHoong via photopin cc

Pin It on Pinterest