November schrijfmaand en #50books vraag 46

12 november 2017 | 50books 2017 | 2 reacties

Dit is deel 46 van 51 in de serie 50books 2017

November is voor veel mensen schrijfmaand. Met nanowrimo (national novel writing month) zetten veel mensen zich aan het schrijven van hun eerste boek. Vorige week vroeg ik of je meedoet aan nanowrimo om je eigen boek te schrijven.

National novel writing month is gestart in de Verenigde Staten. Daarna is het overgewaaid naar de rest van de wereld. En jullie reacties zijn weer ontzettend leuk om te lezen.

De schrijfmaand kriebels

Lucia reageert onder het blog zelf dat ze drie keer meegedaan heeft aan nanowrimo. Ze heeft nooit de 50.000 woorden gehaald. Ze ziet het als een mooie manier om de ‘schrijfspier’ te trainen: iedere dag schrijven om de routine te krijgen. Dit jaar doet ze niet mee. Lucia is een boek aan het schrijven.

Chantal doet voor het eerst mee met de schrijfmaand. Ze schreef al 1800 woorden toen ze haar blog postte, dat zal nu wel meer geworden zijn. Tenzij ze gestopt is met het schrijven. Dat kan natuurlijk ook. Eerlijk gezegd denk ik dat niet. Ik ben heel nieuwsgierig naar haar manuscript.

Ali droomt ervan om een boek te schrijven. Stiekem dan. Ze schrijft dat haar blogs over de robot en covfefe in de WOT (zie aldaar) er met gemak uitkwamen: klein beetje schaven en hup publiceren. Maar een heel boek is stiekem toch wel een beetje eng.

Ook Niek deed ook mee. Niet met nanowrimo. Wel met de #50books vraag. Niek schrijft dagelijks 750 woorden op 750words.com. En daar is ook een nano badge te verdienen. Die badge krijg je als je 50.000 woorden schrijft in een maand, maakt niet uit welke maand. Die wilde ze verdienen. Ze schreef 1500 woorden per dag en omdat dagboekfragmenten niet voldoen, heeft ze een kader voor zichzelf opgesteld om te schrijven. Ze heeft de schrijfmaand volgemaakt en de badge verdiend. Het was een mooie ervaring schrijft ze.

Tijd voor #50books vraag 46

Omdat mijn verjaardag er binnenkort zit aan te komen en ik dan de drie voor een vier verwissel, een vraag over cadeaus geven.

Welk boek geef jij cadeau aan een goede vriend of vriendin?

En ik ga de vraag even een beetje inkaderen, anders wordt het wel heel breed en misschien te makkelijk. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat jullie er een beetje over nadenken (haha).

De kaders:

  • het moet een boek zijn van een Nederlandse schrijver of schrijfster;
  • het boek moet ook door jouzelf zijn gelezen.

Genoeg kaders. Ik zou bijvoorbeeld het boek Hoe lees ik cadeau geven aan een vriendin van mij. Het boek heb ik gerecenseerd en ik zou met haar willen discussiëren over hoe zij leest en hoe dat verschilt met hoe ik lees.

[bol_product_links block_id=”bol_5a0813d363784_selected-products” products=”9200000055642660″ name=”50books” sub_id=”vraag46″ link_color=”AD232C” subtitle_color=”683C26″ pricetype_color=”EF9B4B” price_color=”AD232C” deliverytime_color=”683C26″ background_color=”FFFFFF” border_color=”683C26″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat een link naar je eigen blog achter in de reacties onder dit blog of reageer hieronder. Zo kan iedereen lezen wat jij ervan vindt. Hier vind je alle vragen van 2017.

In 2016 was Hendrik-Jan de Wit de gastheer van de serie #50books. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door initiatiefnemer Peter Pellenaars. Zelf nam ik in 2014 de honneurs waar.

PS: aan het einde van het jaar wil ik het stokje weer overdragen. Als jij het leuk vindt om vragen over boeken te stellen, dan kun je dat hier aangeven of neem contact op.

Serienavigatie<< Je volgende boek en #50books vraag 45Een boek cadeau en #50books vraag 47 >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest