fbpx

Nu wil ik weten waarom de aarde rond is en niet plat. Waarom elfjes en feeën en kabouters niet bestaan. Waarom sprookjes alleen maar sprookjes zijn. En waarom we niet wat aardiger voor elkaar kunnen zijn.

Ik ben nu bezig met de interviews voor mijn boek #ikbengepest en de rottigheid die kinderen met elkaar uithalen is hartverscheurend. Naroepen, credits niet geven voor het gedane werk en sterker nog zelf opeisen terwijl je niets gedaan hebt, spullen vernielen en ga zo maar door. En dan noem ik nog niet eens de ergste dingen.

Wat ik nog veel erger vind, is dat toen ik opgroeide (en dat hoorde ik nu weer) leraren deden alsof hun neus bloedde. Pesten, nee, dat bestond niet. Niet op deze school. Of: je zal zelf heus ook wel iets gedaan hebben. Pesten was gezond, het hoort erbij, je werd er sterker van. Ja, na veel therapie pas.

Serienavigatie<< Het ideale feest – 100 blogs – dag 50Fouten die je niet moet maken – 100 blogs – dag 52 >>

Pin It on Pinterest