fbpx

Omgaan met kritiek is best lastig. In eerste instantie omdat ik het vaak op mezelf betrok en af en toe nog steeds doe. De meeste kritiek die ik nu krijg, is kritiek op wat ik doe, niet op wie ik ben. En dan ook nog positief opbouwend. Zoals het hoort.

Kritiek krijgen is niet leuk, maar als het vanuit een goed hart gedaan wordt, valt het wel mee. Kinderen zijn echter niet zo. Als je iets doet, dan krijgt je persoontje kritiek. Kinderen spelen niet op de bal, maar op de man of vrouw. En dat kan heel hard binnenkomen. Vooral omdat kinderen ook heel hard kunnen zijn.

Als ik zelf kritiek geef, probeer ik dat altijd te verpakken in een ik-boodschap. Dat heb ik zo geleerd: ‘Ik vind het vervelend dat…, want dat heeft …. effect op mij. Ik zou graag zien dat je dat aanpast.’ Klinkt veel beter toch?

Serienavigatie<< Een compliment krijgen – 100 blogs – dag 73De meeste mensen weten dit niet, maar – 100 blogs – dag 75 >>
geen smoesjes meer, inspiratie vind je overal, teksten openen

Schrijf je in voor de wekelijkse inspiratiemail

Iedere week krijg je een mail met een schrijfopdracht die je inspiratie geeft om een kort verhaal te schrijven. Dit kun je dan publiceren op je blog, of lekker voor jezelf houden. Af en toe zal ik ook informatie sturen over schrijfcursussen en andere tekstgerelateerde zaken.

Je bent succesvol ingeschreven!