fbpx

Op een bounty-eiland en #50books vraag 23

4 juni 2017 | 50books 2017 | 7 reacties

Dit is deel 23 van 51 in de serie 50books 2017

Stel je voor: palmbomen die zachtjes heen en weer wuiven op een noodzakelijk verkoelend briesje, een hagelwit strand dat ligt te schitteren in de zon en de golven van de blauwe zee zachtjes omarmt. En jij in een hangmat of strandstoel en een glas drinken van je keuze binnen handbereik. Het enige dat nog mist is je favoriete boek in je handen, omdat dit op het tafeltje naast je ligt. Wat een heerlijkheid!

Vorige week moest ik het kort houden. De Rotterdam Cup, een karatewedstrijd waar ik aan mee deed, moest gespeeld worden. Met stijlvorm werd ik vierde, met vechten eerste. Het zorgde ervoor dat het me niet lukte om zelf ook uitgebreid antwoord te geven op de vraag. Gelukkig deden jullie dat wel. Voor ik zelf antwoord geef, zal ik eerst jullie antwoorden samenvatten.

Niek acht de kans klein dat zij ooit op een bounty-eiland terechtkomt, maar als het aan haar zeer belezen ontvoerder ligt die haar daar achterlaat, dan kan zij een keuze maken. Ze twijfelt tussen herlezen en een nieuw boek, maar aangezien zij niet weet hoe lang ze op het eiland moet vertoeven, kiest Niek voor een nieuw boek. Ze twijfelt tussen De lof der zotheid van Erasmus en Don Quichote. Ik kan Niek wel de moderne versie van Erasmus’ boek aanraden, namelijk die van Grunberg: De mensheid zij geprezen. Beide boeken heb ik gelezen voor mijn studie en de Grunberg versie is begrijpelijker dan de Erasmus versie.

[bol_product_links block_id=”bol_5933c4505eb26_selected-products” products=”666884544″ name=”50books23″ sub_id=”” link_color=”AD232C” subtitle_color=”683C26″ pricetype_color=”EF9B4B” price_color=”AD232C” deliverytime_color=”683C26″ background_color=”FFFFFF” border_color=”683C26″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Slechts een boek voor het bounty-eiland?

Ali was blij met de makkelijke vraag, maar moest wel nadenken toen ze las dat ze maar één boek mocht meenemen. Maar ook dat obstakel weet zij te overwinnen. Haar keuze gaat naar een boek dat zij voor haar leeslijst op de HAVO heeft gelezen en waarmee zij zich kostelijk heeft vermaakt. Overigens is Ali niet op een bounty-eiland te vinden deze zomer, maar aan de kust van het prachtige Bretagne, waar zij vanaf haar ereader een klassieker van Mark Twain zal lezen.

Hendrik-Jan kan zich niets voorstellen bij een bounty-eiland: hij zit net zo lief op de bank voor zijn huis te lezen in zijn Divina Commedia van Dante. Hij heeft er zelfs al een foto bij geplaatst op zijn blog! Omdat deze Dante het beste in kleine brokjes kan worden toegediend, ziet Hendrik-Jan de noodzaak om nog wat andere boeken mee te nemen naar zijn eiland.

De klassieker die ikzelf mee zou nemen, is best lastig. Ook ik twijfel, net als Niek, tussen een reeds gelezen klassieker en een voor mij onbekende klassieker. Omdat ik deze afgelopen weken Animal Farm heb behandeld met mijn bijles leerling en The Circle heb beluisterd van Dave Eggers, neig ik ernaar om 1984 te herlezen. Puur om te kijken naar de overeenkomsten in de logica en de taal die gebruikt wordt. Het is alleen wel een dun boek. De door mij niet gelezen klassieker, die mij al jaren intrigeert, is Lolita van Nabokov. Ik zou het heel graag lezen, als ik de tijd had.

Overigens ben ik dan ook wel weer zo dat ik een hap-slik-weg-boek zou willen meenemen. Onlangs ben ik begonnen in Verboden vruchten een bundel die is samengesteld door Katja Schuurman, in het kader van de boekenweek van dit jaar. Korte verhalen en gedichten met een erotische lading. Niet te veel over nadenken, maar gewoon genieten.

De nieuwe vraag van deze week

We laten het bounty-eiland achter ons en richten ons op de nieuwe vraag. Ook deze week is de vraag weer simpel:

Welke titels staan er op je nog te lezen lijst?

Ik heb er echt een flink aantal staan. Het is zo beroerd, maar ik kom er niet aan toe (lees: ik neem er de tijd niet voor). Op mijn nog te lezen lijst staan:

  • Diana Gabaldon: De reiziger
  • Veronica Roth: Divergent, Insurgent, Allegiant, Four
  • Jeroen Windmeijer: De bekentenissen van PetrusHet Paulus Labyrinth
  • Yuvu Noal Harari: Homo Deus
  • Toon Tellegen: Misschien wisten zij alles313 dierenverhalen
  • Joris Luyendijk: Dit kan niet waar zijn
  • Simon Sinek: Start with why
  • Jennifer Kok: Meer klanten met affiliatemarketing (voor een review)
  • Dion van der Vaart: Overtuigen met neuromarketing (voor een review)

Kortom, mijn jaar zit vol de komende tijd en dan heb ik nog niet eens alles genoemd! Ik ben heel benieuwd wat er bij jullie op de lijst staat. Ik lees het weer graag.

Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat een link naar je eigen blog achter in de reacties onder dit blog of reageer hieronder. Zo kan iedereen lezen wat jij ervan vindt. 

In 2016 was Hendrik-Jan de Wit de gastheer van de serie #50books. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door initiatiefnemer Peter Pellenaars. Zelf nam ik in 2014 de honneurs waar.

Serienavigatie<< Moederdag en #50books vraag 22De leeslijst en #50books vraag 24 >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest