fbpx

Over Martha

Auteur, schrijver en websitemaker

Mijn verhaal

Tijdens mijn studie Nederlands maakte ik kennis met de praktijkstudie Journalistiek & Nieuwe Media. Misschien wel tot mijn eigen verbazing trok nieuwe media me meer dan journalistiek.

De eerste website die ik maakte was een site over Nederlandse cabaretiers (voor de nerds: in Frontpage 4.0). Zo combineerde ik mijn voorliefde voor taal en online. En dat doe ik nog steeds. Ik maak websites en werk als (eind)redacteur.

Maar de schrijver in mij bleef zich roeren. In 2018 schreef ik mijn eerste boek vanuit mijn eigen ervaringen als slachtoffer van pesten. In het boek deel ik de door mij ontwikkelde Pelkman-methode die je helpt om vervelende herinneringen te verwerken.

Mijn kennis en ervaring op het gebied van taal en websites zet ik graag voor jou in, zodat jouw droom om je eigen boek in handen te hebben en (online) te kunnen verkopen werkelijkheid wordt.

Maar wat heb jij daaraan?

Alles in één

Alles wat ik heb geleerd, kan ik nu inzetten om jou het volledige pakket van hosting tot teksten voor je website aan te bieden. Met mij heb je alles in huis: hosting, website én teksten! Je hoeft niet meer bij verschillende partijen te vragen of er iets aangepast kan worden. En dat scheelt een hoop gezoek naar de juiste contactpersoon!

Levenservaring

Als jij je boek wil schrijven maar het lukt je niet, dan kan ik je daar ook mee helpen. Ik heb zelf ook een boek geschreven met mijn levensverhaal. Hoe moeilijk dat kan zijn, weet ik uit de eerste hand. Daarom weet ik ook precies hoe ik jou kan begeleiden bij het beschrijven van jouw levensverhaal.

Neem het niet van mij aan

Dit is wat anderen zeggen over mijn cursussen.

Elly

Deze cursus is volgens mij erg leerzaam. Martha maakt het leuk en geeft je het gevoel erg dichtbij je te staan in haar Facebook Lives. Deze cursus geeft je een andere kijk op schrijven.

Jedida

Ik werkte al een hele tijd aan mijn boek en soms kreeg ik het gevoel dat ik aan iets onmogelijks begonnen was. Deze cursus gaf me de begeleiding die meer structuur in mijn verhaal creëerde. De theorie gaf me inzicht in hoe ik spanning kon opbouwen en de lezer geboeid kon houden. Bruikbare en leuke cursus!

Erwin

Ik raad deze cursus aan iedereen aan die al een verhaal hebben. Deze ‘gebruiksaanwijzing helpt je door je verhaal heen en maakt nieuwe combinaties. Als je de tips volgt, komt je boek steeds dichter bij een prachtig eindresultaat. Ik ben ervan overtuigd dat schrijvers hier beter van worden. Laten we gepubliceerd worden!

Claudia

Deze cursus is een aangename mix van leuke en noodzakelijke opdrachten die je verhaal naar het volgende niveau brengen. Als je steeds blijft steken bij een goed idee of enkele hoofdstukken, dan helpt deze cursus je verder. Martha is heel enthousiast en helpt je in de diepere lagen van je verhaal komen.

Astrid

Vanaf de eerste les was het duidelijk: een boek schrijven is iets heel anders dan lesmateriaal. De opdrachten hielpen mij om op een gestructureerde manier aan mijn boek te werken. Na de eerste twee modules stond de structuur als een huis en wist ik: “Als ik hier iets verander, dan heeft dat consequenties voor het hele boek.” Ik ben nog nooit zover gekomen.

In de media

AD

De lancering van mijn boek #ikbengepest kreeg een pagina groot artikel in de Zoetermeerse versie van het AD.

EO Beam

Op het jongerenplatform van de EO gaf ik een interview over pesten van docenten door leerlingen

Vrouw.nl

Op vrouw.nl mocht ik ook vertellen over mijn ervaringen in het onderwijs.

De Telegraaf

Het artikel van Vrouw.nl werd doorgezet naar de voorpagina van de Telegraaf

Dit is de nacht

Midden in de nacht mocht ik vertellen over mijn ervaringen met pesten bij Dit is de nacht van de EO.

Met het Oog op Morgen

In Met het Oog op Morgen mocht ik vertellen over mijn ervaringen in het onderwijs als docent.

Zoetermeer Nieuws

Het persbericht van de lancering van mijn boek #ikbengepest verscheen op Zoetermeer Nieuws.

Streekblad

Ook in het Streekblad verscheen een artikel over de lancering van mijn boek #ikbengepest.

Grazia

Op de dag tegen het pesten staat een groot artikel in de landelijke glossy Grazia.

Podcast Sigrun

Via sigrun.com werd ik geinterviewd over mijn grote doorbraak om zichtbaar te worden. (Engels)

#Erwaseenspijn

Ingemar Francisca interviewde mij over gepest worden en de gevolgen ervan.

Hogeschool voor Journalistiek

In het kader van de Week tegen het Pesten 2019 werd ik geïnterviewd door twee studentes van de opleiding Journalistiek.

Fun facts

Ik ben een koffieliefhebber. Het liefste drink ik cappuccino of latte macchiato. Maar voor de vanille koffiepads van de Appie kun je me ook uit bed halen.

Ik deed aan karate. Door een blessure mag ik dat helaas niet meer doen, maar het was 28 jaar lang mijn lust en mijn leven. Ik deed mee aan wedstrijden en behaalde onder meer in 2017 de derde plaats op het WK in Curaçao.

En, zoals je op de foto hiernaast kunt zien, ik ben een dromer. Ik droom de mooiste verhalen en sommige belanden op mijn blog. Andere verhalen stuur ik ook nog wel eens in bij schrijfwedstrijden.

Wil je een website?

Vraag een offerte aan.

l

Een boek schrijven?

Bekijk mijn cursussen

Kopje koffie?

Neem contact met mij op

Pin It on Pinterest