fbpx
Dit is deel 33 van 52 in de serie WOT 2018

Pet ~ 1) Baret 2) Flut 3) Hoofd 4) Hoofdbedekking 5) Hoofddeksel 6) Hoofdeksel 7) Klak 8) Kledingstuk 9) Knudde 10) Kunststof 11) Kunststof voor flessen 12) Militair hoofddeksel 13) Muts met een klep 14) Naatje 15) Niet goed 16) Niets waard 17) Nietswaardig 18) Pannekoek 19) Plas 20) Plat hoofddeksel 21) Slecht 22) Veenplas 23) Veenpoel 24) Waardeloos

Nooit geweten dat ‘pet’ ook pannekoek betekende (ja, pannekoek, zonder n, gewoon omdat ik recalcitrant ben). De pannekoek komt helemaal niet van pannen, maar van panna, wat deeg betekent. En panna heeft geen meervoud op ’s of -n, dus dan krijg je geen tussen-n erbij. Dat lees je namelijk hier.

Die andere pet vind ik toch leuker

De baret, hoed, fedora, het hoofddeksel dat iedere Prinsjesdag weer uit de kast getrokken wordt door menig parlementariër is altijd bijzonder om te begluren. Vaak denk ik dan: “Wat heeft die nou op d’r kop?” Maar dat is dan kennelijk nieuwe mode of de dame in kwestie maakt een statement. Soms snap ik het statement niet. Maar ik zoek dat dan ook geheel bij mij.

Een pet is een stukje half rond katoen dat een klep heeft. Die klep kan aan de voorkant of aan de achterkant gedragen worden. Het is een beetje afhankelijk van de mores in je vriendengroep denk ik. Ik heb het hier bewust over vrienden omdat ik vrouwen eigenlijk nooit met een pet zie lopen. Maar dat kan natuurlijk weer aan mij liggen.

Overigens heb ik alleen een gele strohoed, geen pet. Dat was toen erg prettig in Wenen, waar het ontzettend warm was. Maar daarna heb ik hem nooit meer opgehad. Ik heb geen hoedenhoofd.

Heb jij een hoedenhoofd? Of draag je soms een pet? Ik kan me nog herinneren dat mijn opa zo’n pet met klep droeg als het warm was: die was lichtblauw en had een heel licht ruitje erin.

Draag jij wel eens een pet of een ander hoofddeksel?

Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Plaatje: unsplash-logoKeagan Henman

Serienavigatie<< Slim ~ #WOT deel 32Denken – #WOT deel 34 >>

Pin It on Pinterest