Quote #7

29 oktober 2018 | Quotes | 0 Reacties

De quote van vandaag is van Hendrik Jan Marsman, beter bekend als J. Bernlef (geboren in 1937). Bernlef was de schrijver van Hersenschimmen. Hij overleed op deze dag in 2012 na een kort ziekbed.

Bernlef was schrijver, dichter en vertaler. Hij debuteerde met het gedicht Kokkels en als schrijver met het boek Stenen spoelen in 1959. Bernlef won verschillende prijzen voor zijn werk, waaronder de Reina Prinsen Geerligsprijs (1959) en de P.C. Hooftprijs voor zijn gehele werk (1994). In 1984 kreeg Bernlef ook al eens een oeuvreprijs, maar dan de Constantijn Huygensprijs. Het verschil is dat de Constantijn Huygensprijs alleen wordt toegekend in Nederland; de P.C. Hooftprijs geldt voor het gehele Nederlandse taalgebied

Voor zijn bekendste werk, Hersenschimmen, ontving de schrijver de Diepzee-prijs.

Het pseudoniem Bernlef ontleende hij aan de blinde Friese dichter Bernlef uit de 8e eeuw. Er zijn geen teksten van hem bewaard gebleven, mogelijk is hij geboren in Warffum. Bij de Martinitoren in Groningen staat een beeld van hem.

Serienavigatie<< Quote #6Quote #8 >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest