Review – Slimmer online werken

30 november 2013 | Boeken, Overige | 2 reacties

Slimmer online werken

Slimmer online werken

Het fijne van die 60 minuten boekjes van de Frankwatching serie, is dat je ze ook echt in een uur hebt uitgelezen. Het nadeel is, dat het in praktijk brengen van de boekjes soms wel een paar uur tot een paar weken in beslag neemt. Op woensdag kocht ik twee boekjes: Sociale media strategie van Jarno Duursma en Slimmer online werken van Stephan ten Kate. Over het laatste boekje gaat mijn review.

Ik ben van mijzelf best wel een chaoot soms. Of nou ja, soms, vaak. Of eigenlijk: bijna altijd. Maar het genie beheerst de chaos zei mijn docent Nederlands altijd. Aangezien ik toch graag iets meer gestructureerd en efficiënter zou willen werken, stond dit boekje al een tijd op mijn verlanglijstje. En woensdag had ik hem dan. Donderdag las ik hem uit. Vandaag ben ik zaken in praktijk gaan brengen.

Ik ga slimmer online werken

Tenminste, dat heb ik mijzelf voorgenomen. En daar kan ik nu het beste mee beginnen, nu ik mij heroriënteer op werk. Als ik het thuis al in praktijk kan brengen, dan is het straks op werk een koud kunstje. Wel eng: ik ben straks gewoon georganiseerd.

Het boekje van Stephan ten Kate staat vol met allemaal tips over verschillende tools die je kunt gebruiken om je online leven makkelijker te maken. Hij deelt de tools en programma’s ook in per onderdeel. Zo zijn daar lijstjes en agenda’s over het bijhouden van je to-do’s en afspraken, hoe je je inbox leeg houdt, online informatie zoeken en verwerken, samenwerken en communiceren en sociale media. En bij al deze onderwerpen noemt Ten Kate meerdere applicaties die je kunt gebruiken voor pc, Mac, Android, iOS of Windows systeem. Je kunt het zo gek niet verzinnen of er is een app voor. En alle genoemde apps staan heel duidelijk per hoofdstuk achterin het boek genoemd. Het zijn er echter zoveel dat de mogelijkheid tot keuzestress om de hoek komt kijken.

Ik heb inmiddels al een flink aantal apps in gebruik genomen. Pearltrees, een online bookmarkprogramma,Wunderlist voor het bijhouden van mijn taken en ik heb inmiddels vandaag ook mijn inbox opgeruimd en ingedeeld met slechts vier mappen in plaats van de twintig die ik er had staan. Ik heb mijn e-mailhandtekening gemaakt en een LinkedIn plugin aan mijn outlook toegevoegd. Evernote had ik al, maar ik heb daar ook wat meer informatie over gelezen dus ik weet weer iets meer om het te gebruiken.

Ik ben nog lang niet klaar

Ik heb nog flink wat acties op mijn lijstje staan. Ik ben nog wel een paar weken zoet. Maar uiteindelijk hoop ik toch meer tijd over te houden door dit allemaal slimmer te gaan doen. Ik denk dat het wel duidelijk is hoe ik over dit boek denk, maar ik schrijf het toch maar even op.

Dit boek is een echte aanrader als je je online leven wil vergemakkelijken, de informatiestress wil verminderen en tijd wil overhouden!

Stephan ten Kate: Slimmer online werken in 60 minuten. Haystack in samenwerking met Frankwatching, 2013.

Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest