fbpx
Dit is deel 1 van 3 in de serie Schrijfprompts

Iedere maand, op de eerste vrijdag van de maand, geef ik je een schrijfopdracht waarmee je aan de slag kunt om je creativiteit te scherpen, je schrijfspier te trainen en een mooi verhaal te maken. Ik zal proberen om de opdrachten breed te houden, zodat je veel ruimte hebt om te schrijven.

Iedere maand zal in het teken staan van een thema dat je helemaal kunt onderzoeken in jouw verhaal. Je kunt het verhaal op je blog publiceren of naar mij insturen als je dat wil. Geef dan ook even aan of je het goed vindt dat ik delen van je verhaal gebruik om feedback op te geven.

De opdracht voor januari

Deze maand staat natuurlijk in het teken van goede voornemens. Je weet waarschijnlijk wel dat een goed voornemen niet werkt. Je neemt je voor om iets te doen, maar dat is nog geen commitment of belofte om iets te gaan doen. En uiteindelijk komt er waarschijnlijk niets van terecht.

Stel je nu eens voor dat we geen goede, maar slechte voornemens hebben. Wat voor slecht voornemen zou dat zijn en hoe pakt dat uit?

De opdracht: je personage heeft een slecht voornemen voor het nieuwe jaar. Wat dat is mag je zelf bedenken. Hoe gaat hij of zij zich aan dat voornemen houden?

Even een paar regeltjes. Je verhaal bevat minimaal 300 en maximaal 3000 woorden. Let op dat je niet discrimineert en houdt het netjes (geen 18+-verhalen). Je mag het op je blog publiceren, maar deel dan de link even in de reacties. Je mag je verhaal insturen via onderstaand formulier.

Is je verhaal al gepubliceerd?

Mag ik je verhaal delen?

Wil je feedback op je verhaal?

2 + 6 =

SerienavigatieSchrijfprompt voor februari >>

Pin It on Pinterest

%d bloggers liken dit: