Schrijver zijn en #50books vraag 26

25 juni 2017 | 50books 2017 | 3 reacties

Dit is deel 26 van 51 in de serie 50books 2017

Als jij een schrijver was, waar zou je dan over schrijven? Door het mooie weer van de afgelopen week hebben waarschijnlijk niet veel mensen achter hun computer gezeten. En misschien was de vraag ook wel te moeilijk. Ik beloof voor deze week een makkelijke vraag.

Door de reactie van Lalagè realiseerde ik me, dat het misschien ook wel een te persoonlijke vraag was:

https://twitter.com/Lalage_/status/876344300598153218

Vaak leent een blog zich ook niet voor dit soort vragen. Omdat je bijvoorbeeld alleen maar reviews van boeken plaatst of omdat je gewoon niet zo persoonlijk wil bloggen. Dat kan natuurlijk allemaal.

Niek als schrijver

Ik kan gelukkig nog een antwoord delen. Namelijk dat van Niek. Zij is net als ik een op de vier Nederlanders die wel eens begonnen is met het schrijven van een boek en het nooit heeft afgemaakt. Ook maakt zij prachtige tekeningen, die je echt even moet bekijken. Ze hoopt ooit nog eens het virus te krijgen zodat ze een boek kan schrijven dat ook voor andermans ogen bestemd kan zijn. Voor nu houdt ze het bij de site 750words, waar ze een nieuwe gewoonte leert: iedere dag schrijven zonder je zorgen te maken over half afgemaakte gedachten. Is wel iets voor mij.

Doe maar een makkelijke vraag

Een makkelijke vraag of eigenlijk, deze keer is het meer een opdracht. Iedereen heeft een jeugdboek dat hij of zij stukgelezen heeft. Voor mij is dat De val van de Vredeborch van Thea Beckman. Ik weet nog goed dat ik met mijn zusje en mijn ouders naar de boekenwinkel ging in het winkelcentrum in Zoetermeer. Dat was echt een uitje, want in mijn beleving gingen we niet zo vaak met zijn vieren naar het Stadshart. Mijn zusje en ik mochten allebei een boek uitkiezen. Ik was denk ik tien jaar oud. Ik koos toen dat boek van Beckman. Ik hoor mijn moeder nog vragen: “Weet je het zeker, Martha?” Ik wist het zeker. Dit was het boek dat ik wilde hebben. Het was van Lemniscaat en had zo’n mooi jasje eromheen. Mijn moeder heeft de kaft geplastificeerd. Dat deed ze toen met onze boeken, om ze netjes te houden.

Inmiddels is het jasje eromheen helemaal versleten, de pagina’s zijn vergeeld van ouderdom, en het boek heeft verschillende verhuizingen overleefd. Maar dat is zo’n boek dat ik nooit weg zal doen. Sentimental reasons.

Aan welk boek uit je jeugd heb jij een mooie herinnering die je wil delen?

Ik ben heel nieuwsgierig naar jullie blogs over je jeugdboek met herinnering! Schrijf je mee?

*Het plaatje is de stadsmuur van Utrecht uit de tijd van de Tachtigjarige Oorlog.

Iedereen is vrij om de vragen te beantwoorden zoals hij of zij wil. Laat een link naar je eigen blog achter in de reacties onder dit blog of reageer hieronder. Zo kan iedereen lezen wat jij ervan vindt. 

In 2016 was Hendrik-Jan de Wit de gastheer van de serie #50books. In 2013 en 2015 werden de vragen gesteld door initiatiefnemer Peter Pellenaars. Zelf nam ik in 2014 de honneurs waar.

Serienavigatie<< Mislukkingen en #50books vraag 25Herinneringen aan jeugdboeken en #50books vraag 27 >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest