Gepost op

Spreekwoord deel 3: slapen

De verrader slaapt niet. Slapen is de spreek van de week
Dit is deel 4 van 45 in de serie spreekwoorden 17

Slapen is mijn favoriete werkwoord, ik kan het overal! In mijn favoriete stoel, in mijn bed, in de auto (ook als ik achter het stuur zit, helaas) en op de bank bij mijn moeder. Ja zelfs toen ik bij een examen moest surveilleren viel ik in slaap. Maar dat is ook wel echt ontzettend saai. Je mag niks: niet rondlopen, niet nakijken, geen andere dingen doen. Je moet blijven opletten. Blij dat ik dat niet meer hoef te doen.

Verder lezen Spreekwoord deel 3: slapen

Gepost op

Spreekwoorden 8: galg

Dit is deel 9 van 45 in de serie spreekwoorden 17

Die groeit op voor galg en rad zei mijn moeder vroeger over een jongen bij mij uit de buurt. En zoals gewoonlijk: ze had gelijk. De jongen van mijn basisschool zat nog voor zijn zestiende in jeugddententie. Voor galg en rad opgroeien is al een heel oud spreekwoord. Het komt uit de tijd dat mensen nog aan de galg werden opgehangen.
Verder lezen Spreekwoorden 8: galg

Gepost op

Spreekwoord 9: gans

Met de hoed in de hand, kom je door gans het land
Dit is deel 10 van 45 in de serie spreekwoorden 17

Met de hoed in de hand kom je door gans het land was het eerste waar ik aan moest denken toen ik het nieuwe spreekwoord-woord las. Ik wist niet eens dat het een spreekwoord was, maar even googelen leerde mij dat er zelfs een grappige aanvulling is: maar met de pet op de test red je het ook best. Als je beleefd bent, kom je best ver. Maar die pet dan?

Verder lezen Spreekwoord 9: gans