Spreekwoorden 30: rust

26 juli 2016 | Overige, Spreekwoorden 2016 | 4 reacties

Dit is deel 30 van 51 in de serie Spreekwoorden 16

Rust roest, zolang je maar niet verroest. Iets meer dan twee weken geleden kneusde ik mijn kleine teen. Hij was verschrikkelijk blauw, om niet te zeggen: zwart. De dokter zei: “Je moet rust nemen.”

Rust roest dus rust ik niet“Ja dokter,” zei ik braaf. Maar ik weet niet zo goed wat rust is. “Mag ik dan wel sporten en ik ga over twee weken op wandelvakantie. Kan dat wel?” “Liever niet,” was het antwoord. Maar als ik naar mijn lichaam luisterde en stopte als ik pijn had, dan mocht het wel.

Rust wat is dat?

Dus ik ging rustig door met sporten. In plaats van drie kwartier rennen ging ik drie kwartier fietsen en ik deed keurig mijn bovenlichaam oefeningen. Alleen de step sloeg ik over. Niet dat ik het niet probeerde, maar het ging gewoon niet.

Rust roest, maar ik houd niet van rust. Om met Bon Jovi te spreken: I will sleep when I’m dead. Ik ben te jong om rust te houden!

Iedere dinsdag geeft Carel de Mari op zijn blog een woord op waarmee je een spreekwoord kunt bespreken. Iedereen kan altijd meedoen. Hoe? Mag je zelf weten. Je kunt een verhaal schrijven waarin het spreekwoord een rol speelt, je kunt in de etymologie duiken en de oorsprong van het gezegde verklaren, et cetera. Plaats een link onder het blog van Carel en lees daar ook de andere bijdragen.

Serienavigatie<< Spreekwoorden 29: werkSpreekwoorden 31: slaap >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest