fbpx

Spreekwoorden 31: slaap

3 augustus 2016 | Overige, Spreekwoorden 2016 | 2 reacties

Dit is deel 31 van 51 in de serie Spreekwoorden 16

Als ik ergens goed in ben, dan is het wel een gat in de dag slapen. Zeker in mijn wilde jaren, die al lang en breed achter mij liggen, sliep ik rustig door tot het middaguur en soms zelfs nog langer. Toen ik voor het eerst ging stappen, maakte mijn vader me de volgende dag wakker: “Zeg, lig je je roes uit te slapen?” Het was toen 13.00 uur in de middag. Ik schrok wakker uit een diepe slaap.

Maar, ik moet geen slapende honden wakker maken. Mijn moeder leest mee en tot vandaag denkt zij hopelijk dat ik nog steeds een heel braaf meisje ben. Natuurlijk heb ik nog nooit te veel gedronken, was nimmer dronken en heb nooit andere gekke dingen gedaan.

Ik slaap de slaap der rechtvaardigen

Echt hoor, mam! Ik heb echt een schoon geweten. Echt!

Maar als ik nu nog verder ga met ontkennen, dan denk ik dat mijn moeder er nog eens een nachtje over gaat slapen, of ze me wel of niet gelooft. Slaap maar zacht, Martha. Ik slaap als een roos.

Reuzeke rozeke
Zoetekoek stozeke
Doe de deur dicht van de doos
Ik slaap!

Iedere dinsdag geeft Carel de Mari op zijn blog een woord op waarmee je een spreekwoord kunt bespreken. Iedereen kan altijd meedoen. Hoe? Mag je zelf weten. Je kunt een verhaal schrijven waarin het spreekwoord een rol speelt, je kunt in de etymologie duiken en de oorsprong van het gezegde verklaren, et cetera. Plaats een link onder het blog van Carel en lees daar ook de andere bijdragen.

 

Serienavigatie<< Spreekwoorden 30: rustSpreekwoorden 32: koek >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest