fbpx
Doe vandaag iets waar je toekomstige ik je dankbaar voor is

“Doe vandaag iets waar je toekomstige ik je dankbaar voor is.”

Tot gisteren was ik totaal niet zenuwachtig. Ik had boeken gelezen, mijn menu’s voor de komende weken gepland en mijn map van de kliniek doorgespit. Ik weet wat me te wachten staat tijdens de operatie en hoe dat gedaan gaat worden. Maar gisteren sloegen ze hun slag. Ik werd trillend wakker met vlinders in mijn maag. Zenuwen.

Waar kwamen die zenuwen ineens vandaan?

Goede vraag. Ik denk dat de zenuwen vooral voor na de operatie gelden. Ik weet niet hoe ik eruit ga komen. Ga ik veel pijn hebben of juist niet? En hoe gaat het met drinken? Hou ik alles binnen of moet ik steeds spugen? Wanneer mag ik naar huis? En hoe gaat het straks thuis, als ik niet meer bij mijn moeder ben?

Hoewel het vooruitzicht om in het ziekenhuis te liggen en een beetje verzorgd te worden me wel aanstaat, gaat er toch niets boven thuis zijn en in je eigen bed slapen.

Ik sta nog steeds vierkant achter mijn beslissing en ik ben er nog steeds klaar voor. Het komt alleen ineens heel erg dichtbij. Zo stoer ben ik er niet meer onder als ik eerst was. Maar dat geeft niet. Het hoort erbij: de zenuwen en de onzekerheid over wat er na 20 september gebeuren gaat. Ik ga een grens over. Mijn leven zoals het voor de operatie was en mijn nieuwe leven na de operatie: gezond, fit, slank(er) en eindelijk weer lekker kunnen sporten zoals ik het tien jaar geleden gewend was. Als ik dit gewoon voor ogen houd, dan ga ik het redden.

Ik zoek een appje

Ik zoek trouwens nog een Android app voor mijn mobiel of tablet waarmee ik mijn eetgedrag kan bijhouden en ook opmerkingen kan plaatsen over hoe bepaalde voedingsmiddelen vallen. Er moet dus een mogelijkheid zijn om voedsel te registreren plus een soort van journal voor het noteren van opmerkingen. Heeft iemand enig idee? Ik hoor het graag!

P.S: wat vinden jullie van mijn nieuwe design?

Pin It on Pinterest