fbpx

Dag 3 van Nanneke’s 100 blogs. Haar vraag gaat deze keer over rituelen en tradities. Het enige ritueel dat ik heb, is mijn ontbijt. Ik zal je mijn ochtendritueel beschrijven in honderdvijftig woorden. We starten als de wekker gaat om kwart over zeven.

Ondanks dat ik als zelfstandige werk, wil ik graag een beetje bijtijds uit bed. Ik draai me overigens nog tot acht uur een paar keer om, maar dan ga ik eruit. Douche en toilet en dan onmiddellijk naar het koffiezetapparaat. De Senseo is geduldig en jammer genoeg nog niet voice gestuurd. Ik moet zelf de pad erin leggen, ding aanzetten en wachten tot het doorzichtige water is omgetoverd in zwart goud. Koffiemelk erin en dan het eerste slokje.

Dat eerste slokje.

Dat. Allereerste. Slokje.

Als een soort honing glijdt het door mijn keel, via mijn slokdarm naar mijn maag. Mijn ogen gaan open en ik ben wakker. Goedemorgen, Martha!

Serienavigatie<< Mijn gekste eigenschap – 100 blogs – dag 2Van gedachten veranderen – 100 blogs – dag 4 >>
geen smoesjes meer, inspiratie vind je overal, teksten openen

Schrijf je in voor de wekelijkse inspiratiemail

Iedere week krijg je een mail met een schrijfopdracht die je inspiratie geeft om een kort verhaal te schrijven. Dit kun je dan publiceren op je blog, of lekker voor jezelf houden. Af en toe zal ik ook informatie sturen over schrijfcursussen en andere tekstgerelateerde zaken.

Je bent succesvol ingeschreven!