fbpx

Welke trend uit het verleden zou echt verboden moeten worden? Het zijn er veel. In de jaren tachtig hadden wat mij betreft de schoudervullingen verboden moeten worden. Wat was dat vreselijk! En in de jaren negentig? Heb je even?

De jaren negentig staat voor mij gelijk aan het gabbertijdperk. Ik heb er nooit aan mee gedaan, ik kan het wel een beetje, maar als ik dat nu voordoe, gaan mijn nichtjes me heel hard uitlachen.

Op zich is de gabbermuziek niet zo erg (Daar komt gabbertje!). Maar de bijbehorende haarstijl en kledingstijl wel. Op school hadden jongens hun hoofd kaal geschoren en meisjes schoren de onderste helft van hun haar weg. Vreselijk. Maar de letterlijk verboden trend van die tijd? De bomberjacks. Vanuit school kwam een brief dat bomberjacks niet in de school gedragen mochten worden. Het jack had een slechte reputatie, vooral als er een Nederlands vlaggetje op zat.

Serienavigatie<< De vakantieles – 100 blogs – dag 21Mijn eerste herinnering – 100 blogs – dag 23 >>
geen smoesjes meer, inspiratie vind je overal, teksten openen

Schrijf je in voor de wekelijkse inspiratiemail

Iedere week krijg je een mail met een schrijfopdracht die je inspiratie geeft om een kort verhaal te schrijven. Dit kun je dan publiceren op je blog, of lekker voor jezelf houden. Af en toe zal ik ook informatie sturen over schrijfcursussen en andere tekstgerelateerde zaken.

Je bent succesvol ingeschreven!