Vrouw ~ #WOT deel 10

8 maart 2018 | WOT | 4 reacties

Dit is deel 10 van 52 in de serie WOT 2018

Vrouw ~ 1) mens van het vrouwelijk geslacht 2) echtgenote: groeten aan je vrouw 3) (kaartspel) naam van een kaart; = koningin: ruitenvrouw 4) bazin, vrouwtje (3): (tegen een hond) kom maar bij de vrouw

Toen ik de definitie van het woord vrouw opzocht, kwam ik op een site het volgende tegen: Vrouw: brengt ongeveer twee jaar in de badkamer door. Volgens mij heb ik daar een mening over. Maar daar zal ik niet te ver over uitweiden.

Vandaag is het namelijk internationale vrouwendag en het feit dat zoiets nog nodig is, zegt natuurlijk al genoeg. Zo hoorde ik gisteren bijvoorbeeld dat vrouwen in Nederland nog altijd gemiddeld zo’n 5 tot 7% minder verdienen dan hun mannelijke tegenpool, terwijl ze hetzelfde werk doen. In IJsland is het inmiddels strafbaar om vrouwen minder te laten verdienen dan mannen. En ook de Scandinavische landen hebben hier regels over.

De vrouw is gelijkwaardig aan de man

Het thema van dit jaar is: wij zijn gelijkwaardig. En de organisatie vraagt je mee te denken over gelijkwaardigheid. Ik vraag je mee te denken over het woord vrouw in het kader van de #WOT. En dat de keuze voor dit woord op internationale vrouwendag valt, is natuurlijk geheel toevallig. Zoals alleen vrouwen dat geheel toevallig kunnen laten samenvallen.

Even terzijde: ik ben geen feminist. Ik ben wel voor gelijke rechten voor vrouwen en meisjes in het kader van school, werk en beloning. En natuurlijk ben ik tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Maar wat ik niet begrijp is dat het nog tot 2030 moet duren voor dat overal in de wereld geregeld moet zijn. Kan dat niet eerder?

In 2030 moeten vrouwen evenveel kansen krijgen als mannen, om mee te beslissen binnen de politiek, de economie en het openbare leven. Landen moeten specifiek beleid maken en wetten aannemen die vrouwen en meisjes gelijke rechten geven op alle gebieden. Ook moet er een einde komen aan al het geweld tegen vrouwen en meisjes. bron

Ik tweet dit verhaal straks met de hashtag #wijzijngelijkwaardig. Ik sluit me aan bij het thema. In de bovengenoemde bron lees je wat het inhoudt. Ik lees graag wat jouw gedachten zijn over het woord vrouw. Je bent natuurlijk vrij om te kiezen of je die hashtag meeneemt bij het delen van je blog.

Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Plaatje: unsplash-logoMatheus Ferrero

Serienavigatie<< Spiegel ~ #WOT deel 9Ouders ~ #WOT deel 11 >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest