Vrouwendag – hard nodig helaas

8 maart 2014 | Overige, Persoonlijk | 2 reacties

Ik las een artikel op Urbanchicks over geweld tegen vrouwen. De boodschap van de hoofdredacteur:

Een boodschap van uw hoofdredacteur: dit artikel gaat niet over katten, films of geeky gadgets, maar over een kwestie die we als uitgever zo van belang vinden, dat we hebben besloten om  in het kader van Internationale Vrouwendag op 8 maart dit artikel op al onze magazines te plaatsen.

Heel terecht, want in het artikel worden cijfers genoemd over hoeveel vrouwen er met geweld te maken krijgen omdat ze vrouw zijn: 45%. Dat is bijna 1 op de 2 vrouwen. Ook ik heb meerdere malen met seksueel grensoverschrijdend gedrag te maken gehad. En dat betekent dat ook in mijn vriendinnenkring meerdere meiden met dit gedrag te maken hebben (gehad). En dat laat littekens achter. Grote littekens.

Het gaat niet om het wel of niet dragen van een tuinpak of het hebben van kort of lang haar. Het gaat erom dat vrouwen met evenveel respect worden behandeld als mannen, dat ze gelijkwaardig zijn aan mannen.

Hoeveel vrouwen verbergen niet het aantal partners dat ze hebben gehad omdat ze geen hoer genoemd willen worden? En dat, terwijl mannen prima kunnen opscheppen hoeveel meiden ze aan iedere hand kunnen krijgen en hebben gehad. Om het maar even netjes te zeggen, want ik had iets veel grovers in gedachten.

Zwaar irritant, zelfs op mijn eigen blog meen ik een blad voor mijn mond te moeten houden, omdat grof taalgebruik mij niet past als dame.

Overigens ben ik niet bang om ‘s avonds laat over straat te gaan. Ik weet wat ik kan en die zelfverzekerdheid straal ik uit. Maar hoeveel vrouwen zijn bang om over straat te gaan? Dragen niet wat ze willen dragen omdat ze bang zijn dat ze het hebben uitgelokt? Hoeveel vrouwen… en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Zolang sommige mannen niet beseffen dat ze hun piemel niet ongevraagd in een vrouw mogen proppen en dat nee echt nee betekent, is Internationale vrouwendag hard nodig. Voor respect, gelijkwaardigheid en gelijkheid.

Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest