fbpx

De negende vraag van Nanneke op Instagram is: Waar ben je bang voor? Het allereerste wat in mij opkomt, is: spinnen! Van die harige zwarte beesten die uit allerlei hoekjes kruipen en dan poot voor poot dichterbij komen om dan langs je benen omhoog te kruipen, over je lichaam te kriebelen en dan via je mond naar binnen sluipen. Brrr.

Spinnen zijn niet mijn favoriete beesten. Ik weet niet wanneer mijn spinnenfobie is ontstaan. Ik weet wel wanneer ik erachter kwam.
Ik was een jaar of tien toen ik richting huis liep en op een gegeven moment riep het zusje van een bevriend buurmeisje: “Hey, Martha, wat zit er nou op je arm?” En toen ik op mijn linkerschouder keek, zat daar zo’n hele vieze grote kruisspin op mijn arm. Ik begon te gillen en veegde met mijn andere hand het beest weg. En sindsdien: doodsbang voor die enge beesten.

unsplash-logoGary Bendig

Serienavigatie<< Mijn favoriete schoolvak – 100 blogs – dag 7Het allerergste wat ik meemaakte – 100 blogs – dag 8 >>

Pin It on Pinterest