fbpx

Waar geloofde ik in als kind en zou ik nu nog graag in geloven? Nanneke’s achttiende vraag is er eentje die ik graag wil beantwoorden. Vroeger geloofde ik in prinsen op het witte paard, elfjes, feeën, kabouters en prinsessen. In potten goud aan het einde van de regenboog. En nu?

Nu ben ik ouder, wijzer en gedesillusioneerder. Er zijn geen prinsen op witte paarden, elfjes en feeën. Geen kabouters en geen potten goud aan het einde van de regenboog. Sprookjes zijn alleen maar dat: sprookjes. Mooie verhalen voor bij het slapen gaan. De prins op het witte paard is alleen maar een slungel in een Fiat Panda of een lieverd in een Mazda 323 of een goeierd in een Volkswagen Golf GTI.

Als ik mocht kiezen wat er wel waar zou zijn, in welk sprookje ik nog zou willen geloven, dan zijn het de verhalen waarin het goede wint. En elfjes.

unsplash-logoAnthony Tran

Serienavigatie<< Mijn favoriete woord – 100 blogs – dag 17Mijn favoriete leraar – 100 blogs – dag 19 >>

Pin It on Pinterest