WhatsApp
Telefoon

Waarom je niet in 30 minuten je website kunt bouwen

door | 14 maart 2018 | Websites | 0 Reacties

Weebly, Jimdo, Mijn domein, Wix. Het zijn zomaar wat grote namen die allemaal claimen dat je in dertig minuten je eigen website online kunt hebben. En dat kan: je hebt met een klik op de knop een installatie van WordPress of een ander content management systeem, themaatje erbij, je tekst erop en klaar. Of werkt het zo toch niet echt?

Nee dus. Ik moet iedere keer wanneer die bewering voorbijkomt in de reclames een beetje grimlachen. Natuurlijk. Je hebt een website en met behulp van een zogenaamd ‘sleur-en-pleur’-systeem kun je wel een leuk paginaatje bouwen. Maar is het ook echt naar je zin? Misschien dat hij in het begin voldoet. Maar uiteindelijk wil je toch naar een betere, meer op jouw persoonlijkheid gerichte website. En dan kom je terecht bij een webbureau.

De meerwaarde van een webbureau

Een goede webbouwer gaat eerst uitvragen wat jij precies wil met je website. Het is belangrijk dat jij helder voor ogen hebt wat je website moet uitstralen, wat je op je website wil delen en welke producten of diensten je daar wil aanbieden. Dat zijn de grote vragen. Wil jij een portfolio waarin je laat zien wat je al gemaakt hebt? Of wil je een webshop waarin jij je producten kunt verkopen?
Vervolgens is het belangrijk om te weten wat voor interactie je van je bezoekers verwacht: wil je dat ze reageren op een product, je contactformulier invullen of moet er iets anders gebeuren? Dit zijn allemaal vragen, waar je webbureau antwoord op nodig heeft om jouw website te kunnen bouwen.
Vervolgens zal een webbouwer vragen naar welke websites jij mooi vindt en welke absoluut niet. Zo kan de bouwer rekening houden met welke kant het design op moet. Dit is vooral het geval als er een standaard thema gebruikt wordt. De webbouwer implementeert het thema op jouw site en bouwt het om naar jouw stijl: jouw kleuren, jouw lettertype en jouw logo. Het installeren van een thema is over het algemeen de goedkopere oplossing.

Een custom made website

De website puzzleHet kan ook zijn dat je een eigen thema wil. Dat noemen we een custom made website. Hiervoor schakelt het webbureau een designer in, als ze deze niet in-company hebben. De designer maakt een aantal designs op basis van de wensen van de klant, van jou dus. Daarna kun je meestal nog een correctieronde doorgaan, zodat je het helemaal naar jouw wensen kunt aanpassen. Als je het design hebt goedgekeurd, gaat het naar de webbouwer.
Hij of zij maakt dan speciaal gecodeerde pagina’s waarmee het design op je site wordt weergegeven. Het coderen van die pagina’s is een flinke puzzel, die niet binnen een paar dagen is gedaan. De doorlooptijd van een website kan soms wel oplopen tot meerdere maanden! Over het algemeen heeft een custom made website vaak een doorlooptijd van gemiddeld drie maanden. In dit scenario gaan we ervan uit dat de klant weet wat hij of zij wil en dat de spullen zoals logo’s en andere zaken op tijd worden aangeleverd.

Wat je als klant kan doen voor je website

Je vindt het natuurlijk best spannend: je gaat een deel van de aankleding van je kindje uit handen geven. De meeste webbouwers zullen ook zeker snappen dat jij de vinger aan de pols wil houden. Een goed webbureau zal je daarom altijd up to date houden als er stukken gerealiseerd zijn en als de eerste oplevering plaatsvindt. Dan kun je kijken of alles goed staat en of je er tevreden over bent en of er toch nog iets moet worden aangepast.
Je ziet dat dit soort dingen natuurlijk veel meer tijd kosten dan de dertig minuten die de grote jongens propageren. Wat veel ondernemers die geen verstand hebben van websites vaak vergeten, is dat een website bouwen meer is dan alleen maar even een paar paginaatjes maken. Het is onderzoek doen naar jouw wensen en op basis daarvan een voorstel schrijven en bij akkoord begint het puzzelen pas echt. En als je een website wil, die eruit ziet als €10.000 dan is het natuurlijk wel zaak, dat je dat bedrag ook neerlegt. Voor niets gaat alleen de zon op.
Heb jij interesse in een echte website? Neem dan contact met ons op.
Plaatje: Hans-Peter Gauster op Unsplash

Meer weten of vragen?

Ben je geïnteresseerd geraakt door dit blog? Stuur me een berichtje en help je verder!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest