fbpx

Vannacht lag ik wakker. En niet zo maar, ik was wakker geschrokken van een nachtmerrie die ik al een paar jaar heb. Zo af en toe, een paar keer in het jaar, steekt die de kop op en dan word ik badend in het zweet wakker en kom niet meer in slaap.

Het begint altijd op deze manier. Ik zit rustig op de bank en plotseling verandert mijn Ikea-bankstel in een schooltafel zoals bij de wiskundeles in de vierde klas. In mijn droom heb ik altijd alleen maar wiskunde en economie. Ik zie de docent van economie voor me zitten: een grijs bebaarde man, met een kaal hoofd, dikke buik en een zwarte spijkerbroek en dito bloes en jasje.

En dan is het ineens 6VWO examentijd. Ik zwoeg, maar hoor de uitslag nooit. Daarna moet ik ineens drie huizen afbetalen, dan word ik wakker en blijf dat de hele nacht.

Foto: unsplash-logoDaniel Jensen

Serienavigatie<< Een dag in het leven van – 100 blogs – dag 78Mijn favoriete boek en film – 100 blogs – dag 80 >>
geen smoesjes meer, inspiratie vind je overal, teksten openen

Schrijf je in voor de wekelijkse inspiratiemail

Iedere week krijg je een mail met een schrijfopdracht die je inspiratie geeft om een kort verhaal te schrijven. Dit kun je dan publiceren op je blog, of lekker voor jezelf houden. Af en toe zal ik ook informatie sturen over schrijfcursussen en andere tekstgerelateerde zaken.

Je bent succesvol ingeschreven!