fbpx

Vandaag liep ik na een zakelijke afspraak terug naar mijn auto, samen met mijn compagnon. Op de voorruit zat een briefje. Ik zag het briefje en begon te schelden. “Verdorie, heeft er eentje tegen me aan gezeten?” Ik pak het briefje onder de ruitenwisser vandaan en begin nog harder te schelden. Not very ladylike

Op het briefje staat de frustratie van een persoon, die moeite had om in zijn auto te stappen doordat ik zogenaamd onoplettend had geparkeerd. Meneer of mevrouw moest een operatie ondergaan en mocht zich daardoor niet inspannen. Of ik de volgende keer wat beter wilde opletten.

De tranen zaten hoog. Mijn compagnon pakte het briefje, las het en zei: “Trek het je niet aan, die persoon dumpt zijn frustratie bij jou zodat jij nog gefrustreerder raakt.” Hij scheurde het briefje twee keer door. Ik wilde dat ik meer van zijn onverstoorbaarheid had. Ik bewonder hem daarom.

unsplash-logoJoanna Kosinska

Serienavigatie<< Wat irriteert mij aan anderen? – 100 blogs – dag 12De pitch – 100 blogs – dag 14 >>
geen smoesjes meer, inspiratie vind je overal, teksten openen

Schrijf je in voor de wekelijkse inspiratiemail

Iedere week krijg je een mail met een schrijfopdracht die je inspiratie geeft om een kort verhaal te schrijven. Dit kun je dan publiceren op je blog, of lekker voor jezelf houden. Af en toe zal ik ook informatie sturen over schrijfcursussen en andere tekstgerelateerde zaken.

Je bent succesvol ingeschreven!