fbpx

Omdat ik op dit moment weer even niet zo lekker in mijn vel zit, is dit een heel moeilijke opdracht van Nanneke. Het liefste zou ik nu zeggen: “Kop op meisje, het wordt weer beter en blijf je zelf.”

Maar dat zou gewoon niet eerlijk zijn. Want op dit moment zou het eerder zijn: stap eruit, het wordt niet beter. Het leven is kut, vlucht nu het nog kan. Je hebt straks ieder jaar een nieuwe baan, krijgt nooit een vast contract en die ene keer dat je het wel kreeg, werd je overspannen, en mocht je eruit met een vaststellingsovereenkomst.

Je vriendjes zijn zuiplappen, overspelige gebruikers en hebben schulden. Je voelt je alleen en in de steek gelaten en je bent op je veertigste nog steeds alleen. Maar dat zeg je niet. Je zegt: “Wees die eik in het riet, want dat ben jij. Dat hoort bij jou, meisje.”

unsplash-logoSean Brown

Serienavigatie<< Het makkelijkste baantje – 100 blogs – dag 36Stiekemerd – 100 blogs – dag 38 >>
geen smoesjes meer, inspiratie vind je overal, teksten openen

Schrijf je in voor de wekelijkse inspiratiemail

Iedere week krijg je een mail met een schrijfopdracht die je inspiratie geeft om een kort verhaal te schrijven. Dit kun je dan publiceren op je blog, of lekker voor jezelf houden. Af en toe zal ik ook informatie sturen over schrijfcursussen en andere tekstgerelateerde zaken.

Je bent succesvol ingeschreven!