Wat ik tegen mijn jongere ik wil zeggen – 100 blogs – dag 37

7 juli 2018 | Persoonlijk | 2 reacties

Omdat ik op dit moment weer even niet zo lekker in mijn vel zit, is dit een heel moeilijke opdracht van Nanneke. Het liefste zou ik nu zeggen: “Kop op meisje, het wordt weer beter en blijf je zelf.”

Maar dat zou gewoon niet eerlijk zijn. Want op dit moment zou het eerder zijn: stap eruit, het wordt niet beter. Het leven is kut, vlucht nu het nog kan. Je hebt straks ieder jaar een nieuwe baan, krijgt nooit een vast contract en die ene keer dat je het wel kreeg, werd je overspannen, en mocht je eruit met een vaststellingsovereenkomst.

Je vriendjes zijn zuiplappen, overspelige gebruikers en hebben schulden. Je voelt je alleen en in de steek gelaten en je bent op je veertigste nog steeds alleen. Maar dat zeg je niet. Je zegt: “Wees die eik in het riet, want dat ben jij. Dat hoort bij jou, meisje.”

unsplash-logoSean Brown

Serienavigatie<< Het makkelijkste baantje – 100 blogs – dag 36Stiekemerd – 100 blogs – dag 38 >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest