fbpx
Dit is deel 19 van 52 in de serie WOT 2019

Water ~ 1) vloeistof die in zuivere toestand geen kleur, reuk of smaak heeft 2) rivier, meer, kanaal 3) vloeistoffen die er min of meer als water uitzien 4) lichaamsvocht

Ik zat laatst na te denken over water. Beetje gek spul. Het heeft zoveel verschijningsvormen: ijs, sneeuw, hagel, regen, ijzel, zoet water, zout water, waterdamp. En dan heb ik het nog niet eens over thee en koffie.

Wat ik ook heel mooi vind aan water is dat het zoveel kan. Het kan druppelen, stromen en ga zo maar door.

Water is een mooie metafoor voor het leven

Zoals gezegd kan water stromen, maar het kan ook stilstaan. De regen voedt de dingen die moeten groeien en als het winter is, ligt de sneeuw als een deken over de zaadjes die wachten op warmere dagen.

Het is oneindig geduldig: een druppel doet niets met een rots maar meer druppels kunnen diezelfde rots uithollen. De rots kan zelfs breken als het water in een scheur stroomt en door bevriezing uitzet. Een rivier kan een ruwe steen glad maken door eroverheen te stromen.

De weg van de minste weerstand

Water neemt de makkelijkste weg. Het vloeit overal naar toe en als het niet verder kan, dan gaat het eromheen.

Je kunt over je leven nadenken alsof het eb of vloed is. Stroomt alles en ben je lekker op dreef? Of sta je even stil en denk je na over wat je volgende stap is? Als ik naar mijzelf kijk dan zie ik stilstand op fysiek gebied. Door de blessure kan ik even niet zoveel en ben ik min of meer gedwongen om rustig aan te doen. Maar in mijn werk en persoonlijke ontwikkeling stroomt alles flink door. Hier is het vloed en maak ik mooie stappen.

Ben jij als water? Geduldig stromend tot je je doel hebt bereikt of sta je op dit moment stil? Is het eb of vloed in je leven?

WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen. Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Foto: eigen werk. Kleine knip op Curaçao.

Serienavigatie<< Opgeven ~ #WOT deel 18Huidhonger ~ #WOT deel 20 >>

Pin It on Pinterest