fbpx

… en wat kan mijn klant daarvan leren? Ik ben een fervent seriekijker. Ik binge Netflixseries. Soms samen met mijn Focus compagnon, soms alleen. Zo heb ik in mijn eentje de serie Once upon a time gekeken. En dat is een mooi voorbeeld van wat ik mijn klanten probeer te leren met creatief schrijven.

Dat is omdat deze serie vol zit met verschillende sprookjesfiguren die niet meer weten dat ze sprookjesfiguren zijn. Sneeuwwitje is een schooljuf, de boze stiefmoeder is de burgemeester van het stadje en de prins ligt in coma in het ziekenhuis. Ook andere figuren, zoals Repelsteeltje, Rapunzel, Roodkapje en de boze wolf en het meisje dat goud uit stro moest spinnen.

Het mooie hiervan is dat ze heel creatief zijn omgesprongen met het gegeven van de sprookjes. Je kunt dus altijd een verhaal veranderen. Je hoeft er niet in vast te zitten. En dat is dus creatief schrijven.

Serienavigatie<< Waar ik geen geld aan kan uitgeven – 100 blogs – dag 28Mijn meest recente inzicht – 100 blogs – dag 30 >>

Pin It on Pinterest