#WOT 30: Ontsnapping

25 juli 2013 | Overige, WOT | 7 reacties

Ontsnapping ~ 1) Evasie 2) Échappement 3) Ontvluchting 4) Ontwijking 5) Ontkoming 6) Relaxatie 7) Uitbreken 8) Uitvlucht 9) Uitbraak 10) Vlucht 11) Zo komt een wielrenner uit de gevangenis (crypt.)

als een meeuw zo vrij

Volgens mij wil iedereen wel eens ontsnappen aan zijn leven, als een vogel zo vrij om te gaan waar je wil, zonder verplichtingen. De meeste mensen verzuchten dan dat ze met vakantie willen. Even helemaal eruit. Lekker weg. Gewoon de hort op. Twee weekjes in een andere omgeving zijn en lekker even niet bezig zijn met de stress van alledag, werk en de bijbehorende e-mails en dat soort dingen meer.

Dat ga ik volgende week ook doen: even een midweekje eruit, in een andere omgeving door tuinstoelen zakken of in slaap vallen en verbranden. Gewoon, lekker. O en heren inbrekers, denken wij nog even aan de twee pitbulls die mijn huis beschermen?

But seriously…

Zouden de mensen die in die trein in Spanje zaten nog aan ontsnapping hebben kunnen denken? Ik hoorde vanavond op het nieuws dat iemand die altijd met de auto door het land reed, nu voor één keer met de trein naar Santiago de Compostella ging. Die man is overleden. Bijzonder sneu en enorme pech, maar geen ironie*.

Eigenlijk wilde ik over iets heel anders schrijven in het kader van ontsnapping

Namelijk over ontsnappen aan je leven door over zelfmoord na te denken. Van goede vriendin B. hoorde ik dat. Ze zei tegen mij dat zelfmoord willen plegen eigenlijk een teken is dat je uit het leven wil dat je op dat moment hebt en een nieuw leven wil starten. Ik denk dat ze gelijk heeft.

Maar ik ben ook blij dat mijn blog dit keer niet over mijn rare gedachtekronkels gaat en gewoon over de leuke vakantie die ik in het vooruitzicht heb. 🙂

*Subtiele verwijzing naar het liedje Ironic van Alanis Morrissette die veel situaties schetst die niet ironisch zijn, maar gewoon domme pech.

Wat is #WOT?

Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier! 

Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest