#WOT 52: Geluksmoment

26 december 2013 | Overige, WOT | 11 reacties

Geluksmoment ~ kort stukje tijd gedurende welke je opeens opmerkt dat alles meezit en dat je onwijs veel mazzel hebt

Inmiddels ben ik er wel achter dat geluk in kleine dingen zit. En geluksmomenten zitten ook in momenten die je kunt delen met vrienden en familie.

De kleine geluksmomenten die me te binnen schieten, zijn bijvoorbeeld Wordfeud spelen samen met mijn moeder op de bank bij mij of haar thuis en dat ik dan net mijn lettertjes op het plekje heb neergelegd, waar zij dat wilde doen.

Of dat mijn oudste nichtje zomaar uit het niets tegen me zegt: “Tante Martha, ik vind jou lief.” Dat is een geluksmoment.

Een ander geluksmoment zat in de aanwezigheid van vrienden en vriendinnen die mij kaartjes stuurden toen ik in het ziekenhuis lag. In B. die zelfs langskwam met zo’n supergave heliumballon. En C. die er eentje opstuurde.

De aanwezigheid van diezelfde vrienden en vriendinnen op mijn verjaardag. De mensen met wie ik iedere week karate train. Het geluk zat in de vreugdetranen van mijn karateleraar die voor hem totaal onverwachts ook een lintje kreeg.

Het geluk zit in de waardering die ik van medebloggers krijg en mensen die reageren op mijn blogs en het meedoen aan #blogpraat.

Een geluksmoment zit ook in het ontmoeten van Rosalie Halsema, Ruud Ketelaar, Elja Daae, Raymond Snijders, Debbie Peteri, Carolien Geurtsen, Linda Kwakernaat en haar prachtige dochters, Irene van Putten en Mary Sjabbens. Dat ik het durfde vond ik al heel stoer van mezelf!

Het geluksmoment zit in eye-openers die ik door het lezen van andere blogs krijg.

En het geluk zit in het ontdekken van mijn eigenwaarde en het creëren van mijn positieve zelfbeeld sinds het laatste jaar. In het merken dat ik mentaal steeds beter word en de positieve dingen in mijn leven kan vinden.

geluksmoment, verschil

december 2013 / augustus 2013

Het geluksmoment zit ook in de 30 kilo die ik voorgoed in dit jaar achterlaat door de keuze voor een gastric bypass.

Dit jaar had ik twee grote geluksmomenten: het verlossende telefoontje met de datum van de operatie en mijn moeder die met mij meeliep tot aan de operatiezaal en mij aankeek in de lift, toen ik een beetje rechtop ging zitten in mijn bed om haar aan te kijken. Dat zijn momenten die je niet vergeet. Ik vond dat een geluksmoment, omdat ik op dat moment wist dat ze achter me stond, hoewel ze het ontzettend eng vond.

Dit zijn de geluksmomenten van mijn jaar. Geluksmomenten vinden doe ik niet alleen. Ik vind die in het samenzijn met mensen, hoewel ik ook zeer kan genieten van een kopje thee op mijn bank, een leuk haakpatroontje of het in elkaar knutselen van een kaart. Hartelijk dank voor al het geluk dat jullie mij gegeven hebben dit jaar!

Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier!

Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest