#WOT deel 1: kans

5 januari 2017 | Overige, WOT | 6 reacties

Kans ~ 1) Blind geluk 2) Bof 3) Doelpoging 4) Fortuin 5) Gelegenheid 6) Gelukje 7) Gewaagde onderneming 8) Goede hoop 9) Gok 10) Gooi 11) Gunstige gelegenheid 12) Hazard 13) Kijk 14) Mogelijkheid 15) Perspectief 16) Preekstoel 17) Risico 18) Risicovolle onderneming 19) Sjaans 20) Spreekgestoelte 21) Toekomst 22) Toeval 23) Tref 24) Uitgelezen mogelijkheid

365 keer kansEen nieuw jaar biedt allerlei nieuwe kansen. Ik zag het laatst omschreven als 365 lege bladzijden die erop wachten om beschreven te worden. Dat vind ik een mooi beeld. Ik heb het nu niet over goede voornemens, maar over kansen die je kunt oppakken (of laten liggen).

Soms moet ik bij kans ook denken aan het wiskundige onderdeel kansberekening. En dan komen alle trauma’s weer naar boven van pakken met en pakken zonder terugleggen. Waarom zou ik knikkers uit een vaas willen pakken en dan willen weten hoe groot de kans is dat ik een zwarte knikker pak? Waarom wil ik weten hoe groot de kans is dat ik zes gooi? Ik gooi toch nooit zes als ik hem nodig heb, dus de kans is wat mij betreft altijd nul.

De kans is klein dat ik dit ooit ga begrijpen

Je hebt drie deuren en achter een deur staat de hoofdprijs. Je opent de eerste deur, maar je gokte mis. Vervolgens valt die deur weg en dan mag je nog een keer kiezen. De kans dat je de juiste deur kiest, is nu ineens twee keer zo groot en niet 50%. Ik heb dit nooit begrepen. Als iemand in de reacties mij dit kan uitleggen, dan is de kans groot dat ik daar intens gelukkig van word.

Kortom, wat heb jij met het woord kans? Grijp je het nieuwe jaar aan als een nieuwe kans om dingen te doen of herbeleef je de trauma’s van wiskunde A en die ene leraar die het altijd maar raar vond dat jij kansberekening niet begreep? Heb jij je kans gegrepen bij de Staatsloterij? Ik lees het graag!

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kies ik een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat hier een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de WOT. Na wat omzwervingen via Irene en Hendrik-Jan, kwam de WOT uiteindelijk bij mij terecht. Ik schrijf de WOT nu sinds 2014.

Serienavigatie#WOT deel 2: frustratie >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest