#WOT deel 1: Voornemen

1 januari 2015 | Overige, WOT | 3 reacties

voornemen (o.; -s), wat men zich voorgenomen heeft, syn. plan, ontwerp: goede, flinke voornemens hebben; een voornemen opvatten; met de beste voornemens bezield.

Vanochtend werd ik wakker in Haaksbergen. Niks spannends hoor. Ik vierde oud en nieuw bij zus en zwager. En ik werd daar wakker met het heerlijke idee dat ik geen voornemen heb voor 2015.

Ik heb wel altijd goede voornemens gehad: afvallen, stoppen met roken, meer sporten. Maar na een maand was ik er al weer klaar mee. Een goed voornemen op 1 januari werkt niet in mijn beleving. Plannen werkt wel.

Een goed voornemen moet je plannen

En dat werkt wel. Zo stopte ik 12 jaar geleden met roken op 1 november. En het werkte: ik ben nog altijd rookvrij. Ik heb daar een maand naar toe gewerkt, zodat stoppen eigenlijk alleen nog maar een formaliteit werd.

Het #WOT voornemen

Oké, ik lieg een beetje: ik heb wel een goed voornemen. Dit jaar neem ik de #WOT over van Hendrik-Jan. Het begon ooit met Karin Ramaker. Zij hield ermee op en toen nam Irene het over. Na anderhalf jaar stopte ook zij en pakte Hendrik-Jan het stokje op. Nu stopt hij ermee en heb ik me opgeworpen om de #WOT iedere donderdag te presenteren.

Dus vanaf 8 januari vinden jullie op deze plek een nieuw woord, waarover je een stukje mag schrijven en dan mag linken naar je eigen blog onder het blog van die week.

Bedankt Hendrik-Jan

Voor het schrijven van de #WOT vanaf half 2014. Heel fijn dat jij dit gedaan hebt. Dank je wel voor de mooie woorden die je ons bracht.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.

De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit.

Serienavigatie<< #WOT deel 53: goede voornemens#WOT deel 2: massage >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest