fbpx

Netwerken ~ contacten leggen waar je je voordeel mee kunt doen (zo borrelen dat het productief lijkt)

Gisteren was ik dus bij een bedrijf dat aan coaching doet. Zij noemden netwerken het nieuwe solliciteren. Netwerken en daarmee dus het leggen van nuttige contacten zou beter zijn dan brieven schrijven en hopen dat je uit een stapel van tientallen, zo niet honderden brieven gekozen wordt.

Netwerken vereist dus wel een aantal vaardigheden zoals bijvoorbeeld kunnen communiceren, het lef om op mensen af te stappen die misschien iets voor je kunnen betekenen en dan geen praatje over het weer houden, maar echt jezelf openstellen en luisteren naar wat de ander te vertellen heeft en daarbij ook zelf informatie geven.

Het is leuk dat Debbie Peteri iedere zondag een vraag van de week stelt. Het leert je luisteren en echt doorvragen. Deze vaardigheid kun je dus ook gebruiken als je gaat netwerken.

Volgens de meneer van de workshop van gisteren is het belangrijk dat je je oriënteert bij collega’s en vervolgens een stapje hoger in de hiërarchie gaat werven.

Ik heb er nu een nachtje over geslapen. Ik sta weer met beide benen op de grond. Ik ga het wel proberen, maar ik heb geen idee of het werkt.

Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier! Vergeet ook niet de link naar je eigen blogpost in de reacties te zetten zodat anderen je blog kunnen lezen en reageren.

geen smoesjes meer, inspiratie vind je overal, teksten openen

Schrijf je in voor de wekelijkse inspiratiemail

Iedere week krijg je een mail met een schrijfopdracht die je inspiratie geeft om een kort verhaal te schrijven. Dit kun je dan publiceren op je blog, of lekker voor jezelf houden. Af en toe zal ik ook informatie sturen over schrijfcursussen en andere tekstgerelateerde zaken.

Je bent succesvol ingeschreven!