#WOT deel 12: Magie

21 maart 2013 | Overige, WOT | 6 reacties

Magie ~ manier waarop mensen proberen natuurlijke krachten te beïnvloeden

 

Nieuwe knoppen aan de bomen

Vroeger wilde ik dat ik magie had. Eén keer in mijn vinger knippen en de hele wereld zou goed zijn. Helaas was het niet zo en moest ik het allemaal op eigen kracht doen.

Nu zie ik magie anders: niet als een menselijk ingrijpen in natuurlijke krachten. Magie is voor mij zichtbaar in kleine dingen. De eerste tekenen van de lente, een krokusje dat zijn kopje boven de zwarte aarde steekt om te kijken of de zon hem al kan verwarmen.

Magie zit niet alleen in natuur maar ook in dingen die mensen doen: een troostende hand op je schouder, een kaartje in je brievenbus dat je niet had verwacht, een lief e-mailtje in je inbox, in mensen die elkaar vinden na lang gescheiden te zijn geweest of in de eerste ontmoeting tussen twee toekomstige geliefden.

Magie is wat er gebeurt als je de natuur zijn gang laat gaan. Denk bijvoorbeeld aan een zon die schijnt door de bladeren van een bos en een prachtig lichtspel laat zien. Ook denk ik aan de grotere natuurkrachten: tornado’s, het noorderlicht en onweerstormen. Ik ben er door gefascineerd.

Foto’s van mijn hand.

Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest