fbpx

Magie ~ manier waarop mensen proberen natuurlijke krachten te beïnvloeden

 

Nieuwe knoppen aan de bomen

Vroeger wilde ik dat ik magie had. Eén keer in mijn vinger knippen en de hele wereld zou goed zijn. Helaas was het niet zo en moest ik het allemaal op eigen kracht doen.

Nu zie ik magie anders: niet als een menselijk ingrijpen in natuurlijke krachten. Magie is voor mij zichtbaar in kleine dingen. De eerste tekenen van de lente, een krokusje dat zijn kopje boven de zwarte aarde steekt om te kijken of de zon hem al kan verwarmen.

Magie zit niet alleen in natuur maar ook in dingen die mensen doen: een troostende hand op je schouder, een kaartje in je brievenbus dat je niet had verwacht, een lief e-mailtje in je inbox, in mensen die elkaar vinden na lang gescheiden te zijn geweest of in de eerste ontmoeting tussen twee toekomstige geliefden.

Magie is wat er gebeurt als je de natuur zijn gang laat gaan. Denk bijvoorbeeld aan een zon die schijnt door de bladeren van een bos en een prachtig lichtspel laat zien. Ook denk ik aan de grotere natuurkrachten: tornado’s, het noorderlicht en onweerstormen. Ik ben er door gefascineerd.

Foto’s van mijn hand.

geen smoesjes meer, inspiratie vind je overal, teksten openen

Schrijf je in voor de wekelijkse inspiratiemail

Iedere week krijg je een mail met een schrijfopdracht die je inspiratie geeft om een kort verhaal te schrijven. Dit kun je dan publiceren op je blog, of lekker voor jezelf houden. Af en toe zal ik ook informatie sturen over schrijfcursussen en andere tekstgerelateerde zaken.

Je bent succesvol ingeschreven!