#WOT deel 13: Ticket

28 maart 2013 | Overige, WOT | 8 reacties

Ticket ~ 1) Bewijs van toegang 2) Biljet 3) Entreebiljet 4) Entreekaart 5) Kaartje 6) Plaatskaart 7) Plaatsbewijs 8) Passagebiljet 9) Reisbiljet 10) Stembriefje 11) Toegangsbewijs 11) Vliegbiljet

Afgelopen zondag was ik voor het eerst sinds tijden weer eens in de Efteling. Ik vind dit een van de leukste attractieparken van Nederland. Het was zo leuk om weer eens door het sprookjesbos te lopen, Fata Morgana te zien, misselijk te worden in Villa Volta en Droomvlucht door te dromen.

De Indische waterlelies

Vroeger, tot een jaar of tien geleden ging ik bijna iedere zomervakantie een keertje naar de Efteling met behulp van de Airmiles. Je kon dan een toegangskaartje met korting kopen of zelfs helemaal met Airmiles betalen. Zo kun je als arme student tenminste nog eens een keertje erop uit!

Nu, na tien jaar of meer, zijn de kaartjes wat mij betreft onbetaalbaar geworden. Zondag kon ik gratis met vrienden mee, maar zelf zal ik waarschijnlijk nooit meer gaan. Je betaalt sowieso al €10,- voor een dag parkeren (ok, toegegeven dat is goedkoop vergeleken met de  prijzen van de parkeergarages in bijvoorbeeld Rotterdam), voor een ticket betaal je aan de kassa €34,50 (€2,50 korting als je online bestelt) en dan heb je nog niets gegeten of gedronken.

Ik snap best dat alle attracties van de Efteling onderhouden moeten worden en dat er geïnnoveerd moet worden. En dat er nieuwe attracties bijgebouwd moeten worden. En dat er werknemers betaald moeten worden en noem maar op. Maar als je met zijn vieren naar de Efteling wil, dan ben je €145,- kwijt als je met de auto gaat! En als je met de trein gaat, dan is het vast nog duurder.

Zo vind ik de Efteling echt niet leuk meer. Het is niet meer betaalbaar voor gezinnen op deze manier en al helemaal niet voor mensen die maar net rondkomen. Jammer dat het zover komt, maar de Efteling is voor mij niet meer het magische dromenrijk van mijn jeugd. Ik koop er geen tickets meer voor.

Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier! 

Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest