#WOT deel 14: Pasen

2 april 2015 | Overige, WOT | 5 reacties

Fijne Pasen!

Fijne Pasen!

Pasen ~ het belangrijkste christelijke feest in het liturgische jaar, volgend op de Goede Week. Christenen vieren deze dag vanuit hun geloof dat Jezus opgestaan is uit de dood, op de derde dag na zijn kruisiging.

Aanstaande zondag is het Pasen en zoals je hierboven las, de belangrijkste christelijke feestdag. Ik ben zelf niet kerkelijk opgevoed, maar heb op school wel altijd bijbelles gevolgd en ik vond de verhalen altijd mooi.

Het paasverhaal is wat mij betreft niet het mooiste verhaal, maar de gebeurtenissen rondom Goede Vrijdag (morgen) vind ik altijd wel interessant. Ik schreef al eens een nota voor mijn studie die over de kruisiging ging.

Daar waar de christenen de joden van van alles beschuldigden, blijkt eigenlijk dat ze hem hielpen. Hoe wreed een kruisdood ook was. En ook de kruisdood was niet bijzonder: het was de meest voorkomende doodstraf in die tijd.

Maar, even terug naar Pasen. Tegenwoordig hupt er een paashaas door de winkels en eten we chocoladeeitjes. En verder worden in Twente de paasvuren aangestoken.

Hoe vier jij Pasen? Heb je er wat mee of denk je eerder: fijn twee vrije dagen en maandag begint pas op dinsdag? Ik ben benieuwd wat Pasen voor jou betekent. Laat het me weten via de reacties!

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.

De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit.

Serienavigatie<< #WOT deel 13: zomertijd#WOT deel 15: water >>
Ik ben Martha

Ik ben Martha

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben schrijver, blogger en websitebouwer en het is mijn missie om de wereld van meer (auteurs)websites te voorzien. Wil je een website voor je eigen bedrijf? Heb je interesse in een ghostblogger of nieuwe teksten voor je website? Wil je een tekst laten nakijken? Neem dan contact met mij op!

Meer weten over spelling?

Ga dan naar spelling.nl

Categorieën

Pin It on Pinterest